dijous, 6 de juny del 2024

Llegim per a tu

Aquesta setmana hem fet l'avaluació anual del projecte Llegim per a tu amb els nostres voluntaris. 

I potser et preguntaràs, què és aquest projecte? 

Doncs bé, Llegim per a tu tracta d'acostar la lectura en veu alta a les persones de les residències geriàtriques d'Arenys de Mar a través d'un grup de voluntaris. Els objectius pels quals treballem són ajudar a la gent gran a recuperar el plaer de la lectura i acostar la lectura a les persones que no poden llegir per problemes de deteriorament físic. 

Com funciona? 

Les persones voluntàries es desplacen a les residències geriàtriques per fer sessions d'uns 30 minuts de lectura específica per a aquesta tipologia d'usuaris i, a continuació, s'estableix una interacció entre el conductor de l'activitat i els receptors de la lectura. Des de la Biblioteca posem a l'abast dels voluntaris els materials necessaris per assolir els objectius d'aquest projecte. 

Qui hi pot col·laborar?

Tota persona interessada i que disposi d'un temps per dedicar-lo a aquest propòsit, de forma responsable i implicada. 

Les dades del curs 2023-2024

Des de la Biblioteca volem agrair la feina i dedicació de totes les persones implicades en el bon funcionament d'aquest projecte. Enguany hem treballat amb les 7 residències geriàtriques d'Arenys de Mar: Asil Torrent, Floris, Impala, Residència Municipal, Ítaca, Titus i Vil·la Betània. Durant aquest curs s'han realitzat 85 sessions i hi han participat un total de 1.465 assistents

Moltes gràcies Isabel Arnijas, Albert Barrieras, Carme Batlle, Lluïsa Cusachs, Anna González, M. Antònia Jansà, Teresa Jaurés, Esther Pulido, Gemma Rosa, Milena Sánchez, Mireia Saurí, Montserrat Torrebadell i Ana Velasco per fer-ho possible. 

Si tu també vols col·laborar-hi, posa't en contacte amb nosaltres i t'informarem! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada