dissabte, 21 d’octubre del 2023

Viatge literari 2023 a Grècia. Textos 04

 


TOTS HEU FET UNES FOTOS MAGNÍFIQUES, plenes de detalls, i heu sabut copsar l’encant grec. Moltíssimes gràcies, sou uns ARTISTES.

També agrair i felicitar a TOTES I TOTS els que heu fet possible aquest meravellós viatge, ple d’encant, de saviesa i d’història, que ens embolcalla al nostre estimat Mediterrani. Un retorn als nostres orígens ancestrals, dels quals, avui dia, en som hereus. Gràcies a la Mercè Cussó i a la Muntsa Abad per nodrir-nos de la Literatura i dels Pensadors proposats, ens ha tocat el cor i el pensament i ens hem emocionat amb cadascun dels seus relats.

L’Institut Cervantes, un cop superat el repelús inicial, la Sra. Cecília es va deixar endur, també, pel seu cor, i la xerrada ens ha deixat un bon record. El marc encantador i tothom ens va acollir molt bé.

Montse Bea i equip, com sempre, professionals amb carinyo afegit i atenció plena, resolent tots els possibles entrebancs. I qui si va estar amatent, amable, ple de simpatia va ser el Sr. BENET, EL NOSTRE BENVOLGUT Benet, que s’estrenava en el “càrrec”, però ha estat en “DÈIEM AHIR” esplèndid.

L’hotel a Atenes, un contrast estrany en els colors (entre negre... i negre?) fruit de la LLUM a Grècia, deu ser un estil “modern” que ens va dificultar mirar-nos al mirall del bany de l’habitació... Degut a això, l’hotel de Kalambaka ens va semblar el HILTON... Però sempre el tracte va ser exquisit. Igualment als diferents àpats fets en altres restaurants. TOT em va agradar.

Ja hi havia estat (fa 35 anys) però em vaig emocionar igual tornant a visitar aquests llocs emblemàtics. No coneixia METEORA, IMPACTANT mostra de la Natura i els Cenobis Ortodoxes (recordem que el Cisma d’Orient/Occident, va ser per UNA SOLA PARAULA, al CREDO, i encara dura) la FORÇA DE LA PARAULA sempre.

El meu agraïment més expressiu a tots vosaltres, companyes i companys, amics, que, malgrat ser un grup tan nombrós, érem EN FAMÍLIA. La qualitat humana d’aquest grup és tot un exemple de convivència amorosa (i no exagero), que és el que fa que trobem a faltar als que no han pogut venir i que, malgrat les dificultats físiques, tinguem ganes de VENIR SEMPRE. GRÀCIES BENVOLGUTS!


Rosa Puertas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada