dimarts, 21 de febrer del 2023

L’exili de 1939 al còmic. Vinyetes a la frontera

 


El passat dia 17 de desembre del 2022 es va inaugurar al Museu Memorial de l’Exili, MUME, l’exposició temporal L’exli de 1939 al còmic. Vinyetes a la frontera, que es podrà visitar fins el dia 5 de març. Els comissaris de l’exposició són Josep-Vicent Garcia Raffi i Francisco Collado Cervelló.

A finals de l’any 1938 i principis del 1939 hi va haver la retirada de les tropes republicanes i de milers de ciutadans, que van haver de marxar exiliats a països estrangers, molts d’ells per proximitat es van quedar a la Catalunya Nord.



Aquests fets traumàtics, han fet que en aquests darrers vint anys s’hagi volgut reviure la memòria d’aquests fets, i ens trobem  molta publicació en el món del còmic, com també en l’edició d’àlbums il·lustrats, tebeos, i novel·la gràfica.

Vinyetes en la frontera ens vol mostrar mitjançant  el format gràfic, aquest projecte d’investigació sobre l’exili, des de la literatura i la història. Hi podem trobar diversitat de textos escrits en francès, italià, basc, català i castellà.




Fins el dia 5 de març de 2023 aquesta exposició itinerant, es podrà visitar al MUME, que s’emmarca dins de les activitats commemoratives que té el museu pel seu 15è aniversari.

Us deixem aquí la Guia de Lectura de Còmics vinculats a l'exposició, que ha editat la Biblioteca Fages de Climent de Figueres

http://bibliotecadefigueres.cat/Public/Fons/Guies/Files/Guiadelectura.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada