dimarts, 5 d’octubre del 2021

Viatge al Delta - octubre 2021, per Josep Casellas Estrada

Sortíem aviat de casa, plovia, renoi quin començament, però resulta que, era una benedicció, o un bateix... digueu-li com vulgueu, perquè només de sortir ja estava el cel clar i sortia el sol, un sol que pràcticament ens va acompanyar en tot el viatge, donant-nos unes postes increïbles... i fotogèniques.
 


Els viatges que ens organitza Sakkara Viatges estan plens d'atencions i detalls pel viatger, pel que fa a guies, desplaçaments, hotels, etc; si sumem que anem amb el grup de la Biblioteca, llavors el resultat encara és més especial, és únic. Gairebé m'atreveixo a dir, que millor que a casa. 


Després de recollir al nostre guia a l'Ampolla, en Josep Maria Callau (encara no ho entenc, no va callar mai), perdoneu la broma, un guia excel·lent, de debò. Cap a Rasquera i els seus "pastissets" el viatge per l'Ebre amb el Llagut, el Mon Natura, els arrossars, sempre presents, el Molí, la xerrada a la Biblioteca de Tortosa, la ruta literària Sebastià Juan Arbó pels carrers de la Ràpita, el restaurant d'en Xevi Montañés, l'Ampolla i el recorregut amb llanxa per anar a les muscleres de la badia del Fangar, Ulldecona i el magnífic restaurant Antic Molí (una delícia), Mas de Barberans on tenen un Centre espectacular sobre el treball de la margallonera, amb la meravellosa vista del Delta i el mar als nostres peus.... Ens quedava "trepitjar" l'arrossar, i a fe de Déu que ho vam fer i gaudir com "xiquets" que diuen allà. I ens quedava una mica més de riu, recórrer el tram final de l'Ebre fins al mar pedalejant amb tota la diversitat d'aus i de plantes de ribera tant i tant malmeses per la manca de cabal i de sediments... Aquí iniciarem el viatge de retorn cap a Arenys que curt, però què intens! 


Moltíssimes gràcies a tot el grup, a Sakkara Viatges i a la Biblioteca.
Tenim un tresor, GRÀCIES. 

Josep Casellas Estrada

1 comentari: