La missió de la Biblioteca d’Arenys de Mar és facilitar l’accés, la creació i l’intercanvi de coneixements, incloent-t’hi els científics i els locals, sense barreres comercials, tecnològiques o legals, per tal de garantir la formació permanent, la presa de decisions autònoma i el desenvolupament cultural dels individus i dels grups socials (Manifest de la Biblioteca Pública de l’IFLA-UNESCO 2022).
dijous, 24 de novembre del 2011
Ferran Soler presenta el seu homenatge a Arenys de Mar
El proper divendres 25 de novembre a les vuit del vespre Ferran Soler presentarà a la sala d’actes de la Biblioteca Deixeu-me mirar enrere un recorregut emocionat per l’Arenys d’ahir i d’avui, pels seus símbols, les seves entitats i els seus racons. El poemari és una declaració d’amor que abraça la història amb la poesia.
Ferran Soler i Rubió (1939) va néixer a Osor, Girona. Amb 17 anys arriba a Arenys de Mar per estudiar a l’Escola de Teixits de Canet de Mar. Tot i que no corren anys feliços –tot just s’ha acabat la guerra civil i ja s’ha encès la metxa de la segona guerra mundial-, a Arenys Soler hi troba l’amor i la feina. Forma una família i s’incorpora amb entusiasme a la vida social, començant per la Joventut Seràfica i continuant pel Col•legi Cassà, la Creu Roja, les Vivendes de Santa Maria, el Consell Pastoral i l’Aula d’Extensió Universitària.
Deixeu-me mirar enrere és el seu tercer llibre. En ell, Soler aposta pel sonet com a forma poètica i, tot i el protagonisme d’Arenys, també hi ha espai per versos nadalencs, poemes intimistes i un sentit homenatge al seu amic, mossèn Martí Amagat. D’ell escriu: En el salpar, devies mirar enrere.../la Riera, l’Església, el campanar/ i al vent, veus amigues de campanes/ i gavines... la gent d’Arenys de Mar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada