Facebook Flick Google RSS

Engeguem una nova eina de consulta del fons personal de Fèlix Cucurull


El fons personal de l'escriptor Fèlix Cucurull disposa, des d'aquest mes de febrer, d'una nova eina de consulta digital. El portal permet localitzar els registres referents als documents privats de l'autor que la família de l'escriptor va donar a la Biblioteca P.Fidel Fita l'any 2002 amb la voluntat que aquest fos degudament conservat i difós. Al fons, que destaca pel seu alt valor d'interès cultural i informatiu, s'hi pot trobar la ingent correspondència que l'autor va mantenir amb agents culturals i escriptors com Salvador Espriu, Agustí Bartra o Miquel Arimany, nombrosos articles periodístics publicats per Cucurull en capçaleres com el diari Avui o Tele-estel, i informació personal relativa a la seva activitat pública.

La informació es pot consultar a l'adreça felix.cucurull.biblioteca.arenysdemar.cat i s'anirà ampliant de manera progressiva. Per reforçar la difusió de l'eina la biblioteca ha publicat també un tríptic informatiu consultable on-line.


20 anys de la mort de l'escriptor
Les dues iniciatives complementen les activitats destinades a commemorar els 20 anys de la mort de F.Cucurull, que se celebra també aquest febrer.
Divendres 19 es durà a terme una lectura dramatitzada de la narració "Gairebé una faula", del mateix autor. L'activitat anirà a càrrec d'Alambiq teatre i comptarà amb l'actuació musical de Fèlix Cucurull, nét de l'autor. Durant tot el mes, la Biblioteca obsequiarà les persones que agafin un document en préstec amb un exemplar a escollir d'obres sobre l'autor. Entre elles s'hi troba el llibre del recull d'articles del mateix autor Llibertat per la democràcia, el volum Fèlix Cucurull, allò que no diuen els llibres, de Miriam Fabregà i Raquel Vidal, el Quadern d'estudis arenyencs nº3, dedicat a l'autor i el catàleg Fèlix Cucurull, 1919-1996, 10 anys en el record, editat en motiu de la celebració dels 10 anys de la seva mort.

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.