dimarts, 17 de setembre del 2024

Arenys de Mar, Vila del Llibre: un èxit!

 


La primera edició d’Arenys de Mar, Vila del Llibre, celebrada els dies 13, 14 i 15 de setembre, tanca amb èxit de participació. Més de 3000 persones han participat directament en les activitats programades durant el cap de setmana, centrades en la figura del llibre, i que han girat entorn del patrimoni cultural i literari del municipi, de l'orografia del terreny marcada per la Riera i del llegat indià. Ha estat una proposta d’activitats obertes, per a totes les edats, que en general han superat l’aforament previst.



Taules al voltant de referents indiscutibles de la literatura arenyenca, com Salvador Espriu i Fèlix Cucurull, temes al voltant de la identitat del poble, com la Riera i la incidència en els seus habitants, diàlegs literaris, com el que tingué lloc amb Ramon Gener, i debats al voltant de la novel·la negra o del llegat indià, han omplert un programa en el qual el llibre i la literatura han estat presents en totes les seves manifestacions escèniques: teatre, cinema, monòlegs, poesia, tallers i exposicions artístiques.



Els oficis del llibre, que sempre són presents en les programacions de Vila del Llibre, han destacat amb tallers per a totes les edats vinculats a la creativitat plàstica, com la creació d’escultures a partir de llibres de l’artista Rosa Vila; la tècnica del gyotaku d’impressió en peixos, a càrrec de Mireia Córdoba; o la creació artesanal de paper, de la mà dels Sastres Paperers, que van elaborar un paper especialment dedicat a Arenys, marí i ple de puntes.




Els petits de la casa també han tingut un escenari propi, amb narradors de contes, poesia, ioga i jocs. Així mateix, en el marc del festival, més de 160 escolars dels centres d'ensenyament arenyencs Sinera, Joan Maragall i La Presentació van gaudir d’una activitat d’improvisació de contes especialment programada per a ells.




Més de 15 editorials han participat en el mercat de llibres, al voltant dels escenaris, valorant molt positivament la presència del públic arenyenc i el seu interès per la cultura i la literatura.

Per part de la Biblioteca, volem destacar la presentació del llibre S’esbatanen els clavells de Fèlix Cucurull. El llibre, presentat per la directora de la Biblioteca Muntsa Abad, la curadora del fons Cucurull Montserrat Fonoll, i l'escriptor Sebastià Benassar, recull de poemes de joventut de l’autor arenyenc, gairebé tots inèdits, que s’han trobat en el fons documental de l’autor, que es conserva a la nostra Biblioteca. 



Gràcies a tots els qui heu participat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada