dilluns, 29 de maig del 2023

Sortida a Vic amb el Museu i la Biblioteca




Com cada any la Biblioteca i el Museu d'Arenys de Mar hem organitzat una sortida relacionada amb un dels llibres que hem llegit al Club de lectura i amb l'exposició anual del Museu d'Arenys "Sant Roc: aigua, festa i tradició". Enguany hem triat “L’atles furtiu” d’Alfred Bosch, ambientat en temps de pesta, i el dissabte 27 de maig vam anar a Vic per a fer diverses visites.



Per començar vam visitar la recentment inaugurada Biblioteca Pilarin Bayés, exemple de com és el nou model de biblioteques que volem implementar a la futura biblioteca d’Arenys de Mar. La seva directora, l’Ester Farrés, ens va ensenyar la biblioteca de dalt a baix, en una visita feta amb molta estima i professionalitat.



Més tard ens vam apropar al Convent de Santa Teresa de Vic per veure el retaule més antic de l’escultor vigatà Pau Costa, que data de 1698. El retaule d’Arenys, fet pel mateix artista, és de 1712.




Per últim vam anar al Museu Episcopal de Vic, especialitzat en art medieval. Entre les seves peces vam poder observar la indumentària de Fra Benet de Tocco, bisbe de Vic i de Girona, que és qui va donar la llicència per fer l'església d'Arenys de Mar al segle XVI. Gràcies a ell, el 30 de juny de 1599, desprès d'independitzar-se d'Arenys de Munt, es va consagrar l'església d'Arenys de Mar.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada