dilluns, 11 de maig del 2020

Celebrem el centenari del naixement de Gianni Rodari


Aquest any celebrem el centenari del naixement de Gianni Rodari (Omegna 1920 - Roma 1980), un autor que va revolucionar la literatura infantil i juvenil creant tot un nou llenguatge molt més atractiu pels infants.

La seva formació com a pedagog el va portar a utilitzar noves eines per crear mons imaginaris on submergia els lectors a aventures impossibles. 

L'any 1970 Rodari va guanyar el premi Hans Christian Andersen considerat el premi Nobel de la literatura infantil i juvenil.

Gianni Rodari va ser una persona polifacètica: periodista, escriptor, pedagog, militant polític i mestre. En tots aquest camps Rodari estimulava la imaginació dels més petits i dels no tant petits.

Va morir a Itàlia al 1980 després de tota una vida dedicada a ensenyar i a estimar els llibres als infants. 



Us convidem a visitar l'especial que li han preparat al portal Gènius "Gianni Rodari, 100 anys del seu naixementon hi trobareu més informació de l'artista i podreu escoltar alguns dels seus contes amb les veus de gran narradors com Anna Mansó, David Anguera o Laia Aguilar, entre d'altres. 

Des de la Biblioteca també volem celebrar el centenari del naixement de Gianni Rodari amb tots vosaltres i ho farem l'1 d'octubre amb l'inici de la nova temporada de l'Hora del conte a càrrec de Mònica Torra i el 22 d'octubre amb una nova sessió, en aquest cas, a càrrec de la Ivana Ares. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada