dilluns, 25 de maig del 2020

1920-2020 al mirall


Des del blog de la Biblioteca us volem presentar una efemèride que celebrarem enguany tota la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. "1920x2020 al mirall" vol analitzar els fets més destacats de la dècada dels vint del segle passat i algunes analogies amb la situació actual al món. 

La dècada dels anys 20 del segle passat va ser un temps convuls, marcat per la política, la violència i la crisi econòmica; però van ser també anys de canvis i revolucions com ara la popularització del cinema, el naixement d'escriptors destacats de la ciència-ficció, l'auge del feixisme o l'arribada del sufragi femení. Les lletres catalanes també van experimentar una particular puixança amb la irrupció de noms que aribaven per canviar-ho tot: Joan Salvat Papasseit, Aurora Bertrana, Josep Pla, i tants d'altres. 

És per això que en aquest any 2020 les Biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals hem programat un gran nombre de propostes divulgatives per a tots els públics amb la finalitat de recordar aquell fecund període de la nostra història recent, per servir-ne la reflexió i al mateix temps, per gaudir-ne. 
1920x2020 al mirall - Activiats virtuals 

D'una banda us deixem amb l'
especial dedicat a aquesta efemèride el qual s'actualitzarà periòdicament amb noves propostes i materials recomanats pels professionals bibliotecaris. I, per l'altra banda, no us perdeu les activitats virtuals que hem programat tractant diferents temes de la dècada dels anys 20. No patiu, si us perdeu alguna trobada virtual, podeu recuperar-les des d'aquest mateix apartat o bé des del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals.  
1920x2020 al mirall - Especial temàtic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada