Facebook Flick Google RSS

dimecres, 11 de desembre de 2019

Les Clarisses pren forma





Estem molt contents de veure com el projecte de la nova Biblioteca avança. Ja s'ha seleccionat el projecte de rehabilitació de les Clarisses com a nova seu de la Biblioteca d'Arenys de Mar. D'entre les 22 propostes s'ha escollit 'Sessiralcsel', un projecte dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré i el jove estudi d'arquitectura h3




El projecte de les Clarisses, com ells mateixos expliquen en la proposta, serà el centre d'un pulmó verd connectat mar-muntanya a una riera renaturalitzada que millori la qualitat de vida dels arenyencs reforçant-ne els llaços socials i de cures de la comunitat i que doni compliment a l'obligada lluita contra el canvi climàtic



El nou edifici vol encabir-se dins del seu entorn essent un gran pulmó verd que connecti la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré.


L'espai públic de la nova Biblioteca està pensat com una totalitat. L'edifici al bell mig, amb 4 façanes, serà un espai dinamitzador i de centralitat amb una rampa cultivada i verda de connexió entre barris. Disposarà d'una plaça tova de jocs, grades, aigua i ombra afavorint l'intercanvi i el gaudi dels arenyencs.




L'edifici busca respectar l'esperit original de l'edifici i per això es planteja una intervenció respectuosa que parteix dels paràmetres de disseny original amb la prolongació de la coberta existent. Es conserva la façana original i la disposició en "U" per fondre l'edifici amb el parc i generar, alhora, l'accés obert al jardí. L'edifici existent consta de la nau principal i les dues ales laterals que configuren espais tancats destinats als usos específics amb un major grau de recolliment i silenci.



L'ampliació aporta un gran espai central, diàfan i dinàmic. A la planta baixa hi haurà la zona d'accés i distribució, l'àrea de revistes i música i la zona infantil aïllada acústicament i amb un accés independent des de la recepció. També cal remarcar un espai jove a cota de carrer vinculat a la plaça.



Les plantes 1 i 2 es destinen al fons general amb un caràcter d'espai obert.














La Biblioteca comptarà amb un total de superfície útil de 1947 m2. A més, la Biblioteca fa especial atenció a l'eficiència energètica i el cicle de vida dels materials de la nova edificació. En aquesta línia minimitza la demanda energètica mitjançant l'ús dels recursos naturals, tant per l'aprofitament del sol, l'aprofitament del vent (ventilació natural) i l'aprofitament de la vegetació i altres sistemes d'equilibri tèrmic i geotèrmia.


Així doncs, la nova Biblioteca conserva el nostre patrimoni, literari i arquitectònic, alhora que facilita el seu ús continuant la tasca dinamitzadora de la lectura i de difusió de la cultura local entre tots els arenyencs i visitants.




0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.