divendres, 22 de novembre del 2019

#prouviolenciamasclista



El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el dia 25 de novembre per denunciar les violències que s'exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.
La violència masclista, en qualsevol de les seves formes (física, psicològica, sexual, econòmica entre d'altres) representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.
La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l'any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l'any 1960 per ordre del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.
Aquest 25 de novembre la Xarxa de Biblioteques Municipals en col·laboració amb l’Oficina de les Dones i LGTBI han preparat un recull de recursos informatius i culturals.  
Aquestes recomanacions les podreu consultar i agafar en préstec a la Biblioteca Virtual i a tota la Xarxa de Biblioteques.


Trobareu una selecció de novel·les, cinema, música, guies, manuals d'àmbits diversos (psicologia, educació, comunicació...).

Ressaltem l'homenatge a l'escriptora afroamericana Toni Morrison que va morir el passat agost i que va ser la primera dona negra en rebre el Premi Nobel (1993).

Per completar la informació tambè disposeu de l'agenda amb els diferents actes programats amb motiu del 25N i els centres especialitzats de la Xarxa.

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis consensuem un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

Si voleu saber més, aquí us deixem el MANIFEST 25N 2019

#prouviolenciamasclista 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada