dijous, 12 de setembre del 2019

Estiu a la biblioplatja




Un estiu en què hem compartit lectures i activitats a la biblioplatja, situada a plaça de les Palmeres. Sota la frescor de l’ombra de la carpa, els usuaris gaudien dels diaris, revistes i llibres per a tots els gustos. Alguns matins, també teníem un públic molt especial, la mainada dels casals que ens visitaven, i que omplien totes de taules amb llibres i contes infantils.

A la tarda arribava l’hora de les activitats, amb més de vint activitats programades. Els dimecres al vespre gaudíem amb històries on les dones eren les protagonistes, amb el cicle Arenys de contes que enguany s’ha anomenat Arenys de dones. Contes que ens van fer riure i emocionar-nos. Vam tenir a La Mònica Torra, la Sandra Rossi, la Núria Clemares i vam tancar el cicle, com no podia ser d’una altra manera, amb el rondallaire Albert Estengre, amb qui, com sempre, vam riure i gaudir amb el seu art per narrar històries. Alguns usuaris, també van tenir sessions de contes molt especials dalt de la  Golondrina, que sempre va embarcar amb les entrades exhaurides.


Els dijous teníem els més menuts de la casa amb L’hora del conte. Vam gaudir de la simpatia de l’Íngrid Marin, la Mercè Rubí que va fer un doblet perquè va venir dues vegades, la Susagna Navó, i la Mireia Peña que va obrir molts paraigües, però per sort, no va ploure ni aquell, ni cap altre dia de l’hora del conte. Després d’escoltar el conte, la diversió continuava amb els tallers per a infants.

Els divendres apreníem moltes coses, i sobretot ens conscienciàvem de la importància de cuidar la terra, el mar i els animals, amb les xerrades mediambientals. Vam descobrir què era un Biòtop, vam aprendre a rescatar un dofí, vam descobrir la Posidònia, i vam conèixer els secrets dels Ratpenats. No només tot van ser xerrades, sinó que també hi va haver passejades, per la platja i per veure els vestigis de la Guerra de 1714.





I aquí no es va acabar tot, perquè vam tenir ioga, còctels, taller de cuina per a infants en anglès, thank you, Kids&Us!


I fins i tot, també van gaudir d’alguns diumenges a la tarda per acollir concerts de música. El mes de juliol vam tenir un concert del Combo de l’escola de música d’Arenys de Mar que ens va animar la tarda amb les seves cançons rítmiques. I a l’agost vam tenir les cançons de l’Anaïs Vilà i Pantaleó.


I després de Sant Roc vam tenir una de les activitats estrella de la biblioplatja, Fem volar estels ens record de Quico Bertran, un taller que es fa des dels inicis de la biblioplatja, ara ja fa 22 anys. Va ser una tarda molt especial amb el cel de la plaça de les Palmeres ple d’estels.
Música, contes per a grans i petits, cuina, còctels, ioga, xerrades mediambientals, volada d’estels... Un estiu ple d’activitats i lectures a la platja.


Gràcies a tots i totes, que feu possible que un any rere un altre la biblioplatja sigui un èxit, i sobretot també gràcies per haver-me acompanyat aquest estiu!

Gemma Tomàs



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada