dilluns, 22 de juliol del 2019

BIBLIOTECA D’ARENYS DE MAR, 12 – BIBLIOTECA D’ALEXANDRIA , 0


   Hem complert un altre “Viatge literari de la Biblioteca d’Arenys de Mar”; i, jo em preguntava, quan la Biblioteca d’Alexandria podrà arribar a fer-ne dotze...




   Ha estat una sortida extraordinària; demostrant, un xic més, la força intel·lectual que ens hi fa anar, i aquest cop també, la força  muscular que l’hem usat a dojo.

   Hem fet servir els punts d’ancoratge sobre on moure’ns amb confiança, són les estimades Mercè, Montse, Muntsa i Pep amb l’afegitó necessari de la Maricel; i els acompanyants Moisès per un grup i en Khaled per l’altre. Tothom complint amb tot i per tot i sentint-nos doncs, molt ben acompanyats.

   Hauria de definir o almenys anomenar els punts més importants de tot el recorregut. De primer antuvi se m’acuden dos fonamentals:  l’aniversari d’en Josep Maria i després el d’en Carles; en un vam aprofitar per veure les Piràmides abans de la celebració, i en l’altre circular en “caleses”perque ens veiessin el deu falcó Horus i el deu cocodril Sobek.


    Estàvem tant bé tots junts (76) que la majoria de dies ens vàrem llevar de 3-4 de la matinada per passar mes hores plegats; i, ja que hi érem, vam aprofitar per anar a Alexandria i un altre dia a Abu Simbel. I deu n’hi do el bé que vàrem fer: a Alexandria per veure la Biblioteca, i anar a la tertúlia que hi varen fer sobre el gran Naguib Mahfuz, artífex de la novel·la que dóna color al nostre Viatge Literari... I Abu Simbel, poques coses se’n poden dir que ja no sapiguem  i per tant, ja esta tot dit d’una de les meravelles de la Humanitat.
   
    També s’ha de dir que ens vàrem quedar astorats de veure la Vall dels Reis (potser la calda també hi influïa a l’astorament) i el  temple d’Hatsetshup  a distància. I Philae...que bonic tot!!  I sempre el Nil...!!



Però no hem de descuidar, i poc se’n parla, de l’aeroport d’Aswan, que hi havíem de passar una horeta i uns quants n’hi vam estar sis, es parla poc dels seus passadissos i les seves pizzes; i fins i tot, vàrem sortir a sopar a un hotel per tornar-hi i que quedes en el nostre record per sempre.

  
  Salut per tothom, agraït pel que he i hem rebut els uns dels altres; sempre rialles, mai cap mala cara, la sensació sempre de proximitat i, seré original per un cop:   Moltes mercès Maricel,  molt agraït Montse,  moltes rialles Pep, moltes gràcies Muntsa, estimació Mercè.  Petons i abraçades per tota la resta; tots i totes absolutament necessaris .


Josep Mª Valls

3 comentaris: