divendres, 21 de juny del 2019

Viatge literari, viatge amb amics




Tot un any esperant, i de cop i volta tornem a ser a casa......després d'un viatge apassionant que és difícil de descriure, s'ha de viure.

 És una meravella fer un viatge amb amics, a tot arreu on anem estem en bona companyia, els desplaçaments són una part que enriqueixen el viatge.

Aquest any la calor ha jugat molt en contra, però l'hem portat prou bé.....ja n'estàvem mentalitzats, sabíem que feia calor....doncs cap problema.

 Els nostres guies en KHALED TOEMA i en MAHER MOISÉS, primer que res dues bellíssimes persones i després, els millors guies d'Egipte.

Ens han portat de nord a sud atenent-nos en tot el que ens fes falta, i amb unes explicacions clares i entenedores que ens han servit per poder arribar a entendre una miqueta la grandiosa historia del País, un deu gegant per ells dos.

 Començant per Caire, caòtic, ple de botzines, amb un trànsit endimoniat.......amb una naturalitat sorprenent. Seguint cap al nord Alexandria a la riba del nostre  Mediterrani, amb una biblioteca moderna, grandiosa i bonica.

Retorn a Caire, per seguir cap al sud amb un vol domèstic fins a Luxor, on ens esperava la meravella següent, el creuer ACAMAR quina sensació  anar Nil amunt, sense cap tipus d'oscil·lació.......millor que el millor hotel. Un somni, una emoció com mai hauria pogut imaginar, senzillament magnífic.

 I mentre navegàvem, fèiem aturades i visitàvem temples, mesquites, museus esplèndids tots i cadascun d'ells.

 En arribar a les piràmides, l'emoció va ser immensa, aquella imatge tantes vegades vista i somniada, en aquell moment la teníem a tocar, que dic a tocar, cap a dins, ara mentre escric se’m fa estrany que jo hagi entrat en aquelles meravelles de més de tres mil anys.....espectacular.

 El viatge a ABU SIMBEL, llegendària, rescatada de les aigües del llac NASSER per la presa d'ASWAN, aquí en arribar a l'esplanada on hi ha les quatre gegants estàtues del faraó, a mi em van caure les llàgrimes, recordava tots els reportatges de l'època on explicaven com es feia el trasllat pedra a pedra, i poder estar allà, va ser impactant, realment emotiu.

Després vam tenir el petit entrebanc a l’aeroport....ep! però d'això ningú ens en recordem, el que sí recordarem sempre és el magnífic i exquisit tracte de les germanes Bea: la Montse i la Maricel, i el seu marit, de SAKKARA I DE GALAXIA. GRÀCIES GRÀCIES GRÀCIES.

 Gràcies a vosaltres, i a tots els companys de viatge, a reveure.

Josep Casellas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada