dilluns, 3 de juny del 2019

62è aniversari amb tots vosaltres






El 3 de juny de 1957 es va inaugurar la biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar en el lloc de l'antiga presó, a tocar del museu i de l'arxiu històric. Avui, 62 anys més tard, seguim amb la mateixa il·lusió del primer dia.

Ja fa un bon grapat d'anys la Biblioteca es caracteritzà per la qualitat de les seves activitats i la continuïtat en les actuals propostes evidencien el que és la nostra identitat, la Biblioteca de tots i per a tots. 

A la Biblioteca hi han vingut persones molt importants: en Josep Espinàs va fer un concert, en Ferran de Pol va fer les primeres classes de català. També van tenir personatges tan il·lustres com Salvador Espriu, Josep M. Pons i Guri, Fèlix Cucurull que aquest any celebrem els cent anys del seu naixement.

Concert Josep M. Espinàs, 1963
 Conferencia del director teatral RicardSalvat, 1971
 Concert de la Coral Sant Jordi,
 Salvador Espriu, 1964

La nostra és una biblioteca viva amb voluntat de servei. Més de 8.300 arenyencs tenen el carnet de la biblioteca. Treballem cada dia per fer de la nostra institució una biblioteca inclusiva que doni resposta a les necessitats d'informació, cultura, lleure i volem consolidar-nos com a referent cultural, presencial i virtual per a tots els usuaris. Volem liderar les accions culturals i de foment de la lectura. Aspirem a ser un punt de trobada, participar en la formació continua i innovadora en tecnologies i contribuir a la cohesió i la integració social sense oblidar la gran tasca de difusió i conservació d'una part molt important del patrimoni local.


Curs de català de Ferran de Pol, 1970

Perquè us feu una idea us direm que l'any 2018 vam fer més de 44.000 préstecs i 4.000 van ser préstec entre biblioteques. A Internet vam tenir 5.000 usuaris i gairebé 4.000 van fer servir el nostre servei de Wi-Fi. Respecte a les activitats estem orgullosos de les nostres hores del conte amb 3.000 participants. També organitzem tertúlies amb autors, clubs de lectura en diferents idiomes, la Biblioplatja, punt d'informació turística, Bibliolabs i els nostres viatges literaris. Tot un munt d'activitats per fomentar la lectura, potenciar la creativitat, informar i atendre la multitud de necessitats de la nostra societat.

Així doncs, la nostra Biblioteca no és només una biblioteca de llibres, també som un espai de trobada, d’intercanvi i de convivència que necessita espais amplis, lluminosos i multifuncionals que s'adaptin a les noves necessitats i a les noves formes d’accedir a la informació, el coneixement i el lleure. És per això que és tant urgent el trasllat.

Volem també festejar, que juntament amb el nostre aniversari, també estem celebrant els cent anys de la Xarxa de Biblioteques. El fet de treballar en Xarxa ens permet augmentar la nostra capacitat d'acció i arribar a molts més llocs. Gràcies a aquesta col·laboració podeu accedir a multitud de recursos informatius a la Biblioteca Virtual o a Gènius per als més petits. Si us passegeu per aquestes biblioteques virtuals veureu el munt de recursos que tenim per oferir-vos. Podreu accedir a recomanacions literàries i de coneixement, audiollibres, tràmits en línia i descàrrega de llibres i revistes digitals a la plataforma Ebiblio per poder llegir des de el vostre mòbil, tauleta o e-book.
 Imatge de la Biblioteca Virtual

 Imatge de Gènius, la biblioteca virtual dels infants

Des de la Biblioteca us volem felicitar a tots vosaltres per formar part de la nostra història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada