Facebook Flick Google RSS

dijous, 11 d’octubre de 2018

Més de 2.400 escolars van visitar la Biblioteca el curs passat

La Biblioteca P. Fidel Fita va tancar el curs 2017-2018 amb un total de 54 visites de classes d'infantil i 43 de primària, cosa que suposa que fins a 2.475 alumnes van passar el darrer curs per la Biblioteca d'Arenys de Mar (1.327 infants de cicle infantil i 1.148 del cicle de primària).
Entre les novetats del curs passat, es va oferir a l’Escola Bressol Municipal la possibilitat de gaudir de les visites escolars i la Llar d’Infants Maricel va demanar poder ampliar el nombre de visites, passant d’una visita a final del tercer trimestre a una per trimestre. Així, els cursos de P2, P3, P4, P5, 1r i 2n de les escoles Joan Maragall, Sinera, EBM Els Colors i la Llar d’Infants Maricel van visitar la Biblioteca de forma trimestral. Per a ells, la Biblioteca prepara llibres de coneixements i d'imaginació adequats a les edats dels alumnes i s’explica un conte relacionat amb la temàtica que l’escola havia demanat prèviament.
Quant a les visites anuals, les van realitzar els cursos de 3r, 4t, 5è i 6è del Maragall; 6è de l’escola Sinera; 3r de l’escola Sobirans d’Arenys de Munt; P3 i P5 del Col·legi La Presentació. En tots aquests casos, la Biblioteca preparava la visita exclusivament per a ells. En el cas de 3r de l’escola Joan Maragall es va preparar una activitat per conèixer el funcionament del catàleg. Per als alumnes de 4t de l’escola Joan Maragall, l’activitat va consistir en un joc de taula tipus “oca” que permet conèixer el funcionament, les normes d’ús i serveis de la Biblioteca. A 5è de l’escola Joan Maragall
es va organitzar una gimcana sobre la història i les civilitzacions antigues emprant els recursos de la Biblioteca. A més, els alumnes de 5è i 6è de les escoles Joan Maragall i Sinera van participar a la 'Trobada amb l’autor', activitat on els alumnes interactuen amb un escriptor, del qual n’han llegit algun document, tot preguntant sobre l’obra en qüestió, l’ofici d’escriptor, etc.
D'altra banda, els alumnes de 3r de l'escola Sobirans van fer una activitat per conèixer el funcionament del catàleg i als de P3 i P5 de La Presentació se'ls va preparar llibres de coneixements i d'imaginació adequats a les edats dels alumnes i l’explicació d’un conte relacionat a la temàtica que l’escola havia demanat prèviament.
Amb tota l'experiència assolida, el personal de la Biblioteca d'Arenys de Mar ja té a punt les visites dels escolars d'aquest curs, que tot just acaba de començar!

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.