dimarts, 15 de maig del 2018

Trobades amb escriptors

El dilluns 14 de maig vam poder comptar amb la presència de l'escriptora mataronina Care Santos a la tertúlia de novel·la del mes de maig. En aquesta ocasió vam comentar la seva obra Diamant blau, una novel·la amb un rerefons sobre el tèxtil mataroní. És per això que ens acompanyà la Neus Ribas, directora del Museu d'Arenys de Mar, en aquesta trobada tot aprofitant els seus coneixements sobre aquest tema.


D'aquesta manera, amb la Care, la Neus i una trentena d'arenyencs membres del club de lectura vàrem gaudir d'una tarda parlant de teixits, tints, telers, famílies i el passat de la comarca. Volem agrair també a la Institució de les Lletres Catalanes que ens va facilitar les gestions per comptar amb la Care Santos.



L'endemà, el dia 15, va ser el torn de l'escriptor Oriol Canosa i del seu llibre L'Illa de Paidonèsia. Els alumnes de 5è de l'Escola Joan Maragall i els alumnes de 6è de l'Escola Sinera es llegiren el llibre a l'aula, que ens parla de la independència d'uns nens dels seus respectius pares a una illa deserta i tota la organització que això comporta.


L'obra en un format epistolar ha permès a alumnes i mestres treballar molts temes d'actualitat. Durant tot el matí l'Oriol va anar responent a les preguntes que li feien els alumnes sobre l'obra, de l'ofici d'escriptor i de llibreter, ja que l'Oriol és un dels propietaris de la llibreria Pebre Negre, situada al barri del Clot de Barcelona. En total, 130 alumnes han pogut compartir aquesta bonica experiència amb l'autor.






Moltes gràcies Care i moltes gràcies Oriol per acompanyar-nos en aquestes activitats de difusió de la lectura i esperem comptar més endavant de nou amb vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada