dilluns, 21 de maig del 2018

3a Trobada d'escriptores del Maresme

El passat dimart 8 de maig, va tenir lloc la 3a Trobada d'Esciptores del Maresme promoguda pel Consell Comarcal. Aquest acte és un espai d'intercanvi, de reconeixement i de visibilitat de les dones que es dediquen a la literatura a la comarca. El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va donar la benvinguda a les assistents i les va encoratjar a continuar "regalant-nos les seves obres". L'acte, amenitzat per la cantautora mataronina Zirena, va donar visibilitat a les autores que darrerament han publicat llibre. Van ser les pròpies escriptores les encarregades de compartir amb el públic fragments de les seves obres.


Aquesta tercera edició de la Trobada, tenia una protagonista molt especial: l'arenyenca Maria Teresa Bertran Rosell, coneguda com a Teresa d'Arenys. La seva obra, la seva trajectòria literària i la seva lluita per seguir endavant malgrat les adversitats que ha hagut d'afrontar a la vida han fet de la Teresa d'Arenys un personatge entranyable, molt estimat i respectat.


L'escriptora i investigadora literària masnovina Fina Llorca Antolin, va ser l'encarregada de fer una aproximació a l'obra de la Teresa, posant especial èmfasis sobre la seva obra poètica. Les escriptores Marta Pera i Isabel Verdú, van posar veu a dos sonts escrits per la Teresa: "Dionis", de Versos de vi novell, i "Aquest", de Hores.


Per últim, la Teresa d'Arenys ens va regalar una intervenció on va retre homenatge al mestre Josep Vicenç Foix.

Per veure la notícia complerta de l'acte podeu consultar el web del Consell Comarcal del Maresme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada