Facebook Flick Google RSS

divendres, 6 d’abril de 2018

Primera reunió del govern municipal amb la Diputació per traslladar la Biblioteca a les Clarisses

Primera reunió del govern municipal amb la Diputació per traslladar la Biblioteca a les Clarisses
L'Alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, i la regidora de Cultura, Isabel Roig, es van reunir aquest dijous a la tarda amb el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, i amb la gerent del Servei de Biblioteques, Marta Cano, per començar a planificar en clau econòmica i funcional el trasllat de la Biblioteca Pare Fita a l'antic convent de les Clarisses.

En la reunió va quedar palès que la Diputació ens acompanyarà en tot moment per fer realitat la construcció de l'equipament i redactarà el programa funcional de la biblioteca d'Arenys de Mar, document que farà una radiografia de com funciona i què fa la biblioteca al llarg de l’any, partint de les diferents activitats i serveis que presta. Un document que també inclourà el context cultural en què se situa l'equipament i la vila, alhora que s'hi detallarà una descripció tècnica de com serà la nova Biblioteca i el que comportarà com a millores per al municipi.

El govern municipal no vol perdre ni un minut perquè la nova biblioteca esdevingui una realitat i ja ha començat a treballar en l'elaboració del projecte constructiu. En aquest sentit, el consistori elaborarà el plec de clàusules a partir d'un comitè d'experts entre els quals hi constaran la gerència del Servei de Biblioteques i l'arquitecte de la Diputació de Barcelona que supervisa els projectes de construcció de noves biblioteques.

Des del consistori es calcula que el projecte constructiu, del qual el programa funcional en formarà part, estigui enllestit el 2019. A partir d'aquests documents es podrà conèixer amb certesa el cost econòmic de construcció de la nova biblioteca a les Clarisses i que res tindrà a veure amb l'informe econòmic que la Diputació ja havia realitzat l'any 2010, donat que l'actual projecte parteix de zero i descarta la inclusió de l'Arxiu municipal, de manera que n'abaratirà el preu notablement. De fet, pel que fa a la qüestió econòmica, l'Ajuntament també recorrerà a la Generalitat per a la recerca de subvencions.

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.