dilluns, 20 de novembre del 2017

El Concert Vermut de la Biblioteca amb Les Filomenes



Aquest diumenge vam poder gaudir d’una matinal de luxe a la Biblioteca.

Dins dels actes del 60è aniversari, aquest cap de setmana va ser el torn del Concert Vermut a base de culpets i altres músiques populars, amb les fabuloses Filomenes.

Les Filomenes són unes mosses d’arreu del Principat que formen un trio musical amb contrabaix, acordió, conjuntament amb veus i claqué, les quals canten les cançons que més escandalitzen les nostres àvies.

Trobar una etiqueta que defineixi el gènere del seu espectacle és difícil. En el temps de les nostres àvies potser s’hauria classificat com a Folk “Picant”, però en l`època de llibertats en què ens les ha tocat viure, diuen, orgullosament, que fan Pit-i-Cuixa Folk... I pels amants de les etiquetes curtes: el gènere és, clarament, Femení.

Canten cançons tradicionals i no tan tradicionals, algunes de reivindicatives i d’altres aparentment innocents que potser escandalitzarien a les nostres àvies….o potser no, perquè de dones avançades als seus temps sempre n’hi ha hagut. Aquest espectacle és un homenatge cap a elles.

Des de la Biblioteca volem agrair plenament a tots els assistents que us vau apropar a viure aquest gran espectacle cloenda del 60è aniversari de la Biblioteca, i per descomptat, donar les gràcies a aquestes grans artistes que ens van fer gaudir amb el seu gran espectacle. Són les Filomenes, i ens han fet un espectacle Filomenal!!

Si voleu descobrir les seves cançons, ho poder fer als següents enllaços: www.lesfilomenes.cat o a https://lesfilomenes.bandcamp.com/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada