divendres, 21 d’abril del 2017

La Biblioteca i l'Ajuntament d'Arenys de Mar participen en la presentació de la reedició del llibre Dos povos ibéricos. Portugal & Catalunya, de l’autor Arenyenc Fèlix Cucurull


Aquest passat dijous dia 20 d’abril de 2017, la Biblioteca i l'Ajuntament d’Arenys de Mar han participat a l’acte de celebració del Dia do Libro que ha organitzat la Societat Portuguesa d’Autors (SPA) a Lisboa, amb la col·laboració de la delegació del Govern a Portugal, i que ha estat dedicat a Catalunya. En l’acte s’ha presentat la reedició en portuguès del llibre de l’escriptor i polític d’Arenys de mar (Maresme), Fèlix Cucurull, Dos povos ibéricos. Portugal & Catalunya i s’ha fet un homenatge a la cultura catalana amb un reconeixement a la trajectòria del cantautor i diputat, Lluís Llach, qui ha estat distingit amb la Medalla d’Honor de la institució. També hi ha participat el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el president de la Societat Portuguesa d’Autors, José Jorge Letria, l’actriu portuguesa, Ana Zanatti i el delegat del Govern a Portugal, Ramon Font.

La primera edició del llibre presentat avui, Dos povos ibéricos. Portugal & Catalunya, es va publicar el 1967, ara fa 50 anys. L’autor, Fèlix Cucurull, va viure a Portugal entre els anys 1963 i 1965 i explora en el llibre les relacions intel·lectuals entre portuguesos i catalans. També hi descriu el què ens uneix i el què ens separa i convida a reflexionar sobre les identitats nacionals. L’obra de Cucurull, resistent antifranquista i defensor de la llengua i cultura catalanes, ha estat traduïda a deu idiomes i en destaca també Panoràmica del Nacionalisme Català editada, a París, en la clandestinitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada