dilluns, 24 d’abril del 2017

Joan Bertran rep el premi de l'Arenyenc de l'Any 2016



El passat divendres dia 21 d’abril, a sala d’actes de la Biblioteca, es va retre homenatge a Joan Bertran, al qual, enguany, ha rebut el premi de l’Arenyenc de l’Any.

A l’acte hi participà el mateix Bertran, a més d’Enric Sierra com a president de l’Associació d’Informadors d’Arenys de Mar (AIA), i Annabel Moreno, alcaldessa de la vila. L’acte va ser presentat per la periodista Marisa Montes.

L’enginyer, el candidat més votat dels 5 que proposava l’AIA, ha dissenyat una membrana tèxtil, impregnada d’una substància antitumoral, que es col·loca en el lloc on s’ha extret un tumor i evita que les cèl·lules malignes es reprodueixin i s’estenguin. El projecte s’està desenvolupant amb la implicació de l’empresa Cebiotex i el suport de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’UPC. Recentment ha aconseguit 1,8 milions d’euros per començar a fer els assajos. Aquests diners s’han aconseguit gràcies als 600.000 euros de la campanya de micromecenatge i, també, del finançament rebut per part d’inversors privats i fons públics.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada