dilluns, 27 de juny del 2016

Escrits d'Estocolm: en Pep Quintana dóna el tret de sortida!

Com sempre en Pep Quintana és qui enceta els nostres escrits dels viatges literaris. Us animem a què ens els envieu per poder compartir experiències i punts de vista sobre aquesta darrera destinació que ens ha acollit tan bé. 


    
Suècia i els seus encants

Ostres! Hem de tornar a alimentar el blog de la biblioteca.
Un any més hem fet el viatge i és el que fa nou. Aquest any ens hem encaminat cap al nord, amb El joc seriós sota el braç, hem fet cap a Suècia. 

Suècia, en aquesta època de l’any, és un dia sense nit. La llum del sol dura pràcticament fins  mitjanit i abans de les tres de la matinada ja es desperta altra vegada i, gairebé miraculosament, il·lumina allò que hauria de ser la fosca total. Què vull dir amb això? Doncs que pots aprofitar moltes hores per dedicar-les a aquesta feina tant cansada i relaxant alhora que és fer turisme. Estocolm, la capital del menut país, és una ciutat interessant que mig flota dins el gran Bàltic. Nosaltres l’hem conegut pam a pam. L’hem conegut amb sol i amb pluja. Li coneixem les entranyes i els perfils. La terra ferma i les illes.

 Fotografia: Gaspar Gràcia

Excursionàrem a Upsala, ciutat universitària de mesures humanes i neta com una patena. Al ser una ciutat de butxaca ens va permetre passejar-nos-hi de nord a sud i d’est a oest és plena de racons molt ben deixats amb monuments majestuosos. Va ser a la Universitat d’aquesta ciutat del nord que organitzàrem la tertúlia literària. La d’enguany va ser una tertúlia que esdevingué una autèntica lliçó magistral que va impartir en Dan, que sent suec és llicenciat en filologia catalana. Fou una tertúlia molt animada i participativa. Es notava que tothom havia llegit, gairebé devorat, el llibre El joc seriós, obra clàssica de Hjalmar Söderberg.

La pluja ens va perseguir tant com va poder i saber però no va aconseguir mai de fer-nos la guitza. Els cinquanta lectors/viatgers teníem massa ganes de passar-nos-ho bé i equipats de dalt a baix plantàrem cara a la climatologia.

                                                                 Fotografia: Gaspar Gràcia

Certament aquests són viatges magnífics, on es respira una barreja intel·ligent de cultura, turisme, gastronomia, disbauxa... Són sortides que, de la mà de la biblioteca arenyenca i l’agència Sakkara, gaudeixen d’una bona salut envejable. Crec que a hores d’ara és un viatge que està fortament consolidat i és responsabilitat de tots que el continuem i el fem créixer encara més. Són nou els viatges que portem fets i aquest número l’hem de multiplicar no sé per quin altre número però el que si que sé és que ha de donar un resultat alt, molt alt. Els destins no ens els acabarem. El món sent petit és enorme i les ganes infinites.

No m’allargo més. Voleu que us digui un secret a cau d’orella: “Ja m’agradaria ser l’any que ve per tornar a sortir amb tots vosaltres”. Us ho dic ben de veritat! 
  
                                                                                                                              Pep Quintana i Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada