divendres, 15 d’abril del 2016

T'ajudem a triar el teu llibre de Sant Jordi!


Com cada any l'escena editorial de Catalunya es revoluciona per Sant Jordi. Des de la Biblioteca volem que aquest any puguis triar els llibres de Sant Jordi que regalaràs o compraràs per tu amb tota la informació i comoditat possible. És per això que us oferim una sèrie de publicacions i recursos que trobareu a internet d'especialistes i lectors àvids que us ajudaran amb la cerca.



Infantil i Juvenil: 

Boolino. 
Boolino és un espai professional de recomanació de llibres de Literatura Infantil i Juvenil. Hi trobareu ressenyes, crítiques, recomanacions creuades per interessos i també packs de regal. L'espai és interactiu i àgil, i molt llaminer pels petits lectors!

Llibres al replà:
Una comunitat de lletres molt activa dividida en pisos d'interessos literaris i centrada en LIJ. Una revelació en l'esfera de les recomanacions, personals i passionals. Hi trobareu textos de noms coneguts com Pep Molist, Glòria Gorchs o Ignasi Blanch.

Revista Faristol: 
La revista del Consell català del llibre per infants i joves. Hi trobareu ressenyes, entrevistes, articles i propostes de lectura en català.

GRETEL:
Atenció amb aquesta pàgina. GRETEL és el Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona. En actiu des del 2004 s'han convertit en el punt de referència d'estudi de la literatura per a menuts i joves del nostre país. Hi trobareu recursos per a adults, estudis, material de divulgació i, evidentment, recomanacions. Literatura en 360º.

Gènius:
No ens podem oblidar el nostre estimat Gènius, el portal Infantil i Juvenil de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Activitats, recomanacions, dinamització d'espais i lectura, catàleg virtual ... recull totes les eines que oferim les biblioteques en un portal dinàmic amenitzat per uns personatges especials.

Adults: 

Núvol:
És el diari de cultura català on-line. Grans cercadors d'art i literatura amb valor, escriuen ressenyes, publiquen entrevistes i miren amb ulls crítics tots els productes culturals del nostre país. El seu equip el conformen noms de relleu de les lletres i la cultura catalana i sempre són sinònim de rigor. No us perdeu les recomanacions literàries.

Catorze.cat: 
Ells  mateixos es diuen "cultura viva", i ho són. Catorze.cat està liderat per la periodista Eva Piqué i es caracteritza per la voluntat de fer valdre el món literari i cultural del país d'una manera propera i molt empàtica. Hi trobareu noms com Lluís Gavaldà, Manuel Baixauli, Silvia Bel, Eduard Márquez o Marta Orriols.

Biblioteca Virtual / Especial Sant Jordi: 
Centenars de recursos creats pels professionals de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona que us guiaran a través de l'entramat de publicacions d'avui dia. Hi trobareu recomanacions dels documents més singulars i amb valor de l'escena editorial, agrupats per temàtiques o fins i tot emocions. No us perdeu els llibres per l'estat d'ànim del Prestatge de novel·la i l'espai web dedicat especialment a la Diada.

L'illa de llibres:
Un espai dedicat a la literatura i al món dels llibres guardonat pel Premi Blocs Catalunya i Premi Lletra de la UOC 2010.

Ara llegim:
El suplement de llibres del diari Ara destaca per la direcció del també escriptor Jordi Nopca i uns col·laboradors d'alta volada. Posen un èmfasi especial en les publicacions literàries de qualitat amb unes crítiques i ressenyes de fons treballades amb rigor.

I els llibreters?
Els llibreters són juntament amb els bibliotecaris els prescriptors més apassionats de les lletres. Internet ens permet accedir a les seves recomanacions gràcies als perfils socials, els blogs i els articles que publiquen en alguns mitjans de comunicació. Us animem que busqueu el vostre llibreter de referència a la xarxa!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada