Facebook Flick Google RSS

dilluns, 25 d’abril de 2016

La nova Guia de Lectura de les Biblioteques del Maresme ens ofereix caminades literàries

Les Biblioteques del Maresme han editat la nova guia de recursos comarcal, 25 LiteraRutes pel Maresme, amb l’objectiu de difondre les caminades i itineraris de caire cultural de cada població. Cada itinerari permet accedir a la informació i el mapa pertinent, uns vídeos recreatius de la ruta i una fitxa de cada Biblioteca amb informació de servei.

La guia s’ha editat en format paper i es podrà adquirir a les mateixes Biblioteques i, també, en format digital, accessible de manera gratuïta des de Google Play i Apple Store.

Aquest últim format permet, a més a més, accedir a la geolocalització de cada punt del recorregut i l’escolta de petits fragments de les obres o informació relativa a cada itinerari. La guia editada en format físic inclou els enllaços amb codis QR als vídeos que reprodueixen de manera gràfica les rutes indicades i que podreu trobar també a través d’aquest enllaç.El Maresme és una comarca repleta d’escriptors, viatgers, novel·listes i aventurers que han deixat una empremta notable en la historiografia local. La seva ubicació costanera, així com la diversitat natural, han estat escenari i inspiració de múltiples obres de ficció i no-ficció que en molts casos ja formen part de l’imaginari català. A la guia s’hi podrà trobar, per exemple, l’itinerari Jacint Verdaguer a Caldes d’Estrac, o Domènec Perramon d’Arenys de Munt, però també rutes que sorgeixen de llegendes i contes locals.

La Biblioteca d’Arenys de Mar hi ha participat, juntament amb el Centre de Documentació i estudi Salvador Espriu, amb la ruta dedicada a l’autor i creador del mite de Sinera. Cal destacar la participació de Miquel Vila i Mercè Sàbat en la lectura de poemes, la música de Dídac Rocher i les imatges de les rierades de Pere Canals.

Les guies es van poder adquirir a la parada que la Biblioteca va muntar durant la Diada de Sant Jordi a la Plaça de l’Església, però també es poden aconseguir a la mateixa Biblioteca fins a exhaurir existències.

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.