Facebook Flick Google RSS

divendres, 29 de gener de 2016

Fèlix Cucurull - 20 anys del comiat
Durant el mes de febrer Arenys de Mar commemora el 20è aniversari de la mort de l'escriptor Fèlix Cucurull. Per homenatjar-lo la Biblioteca obsequiarà des del pròxim dilluns 1 de febrer a totes les persones que agafin un document en préstec amb un exemplar a escollir d'obres sobre l'autor. Entre elles hi podreu trobar el llibre del recull d'articles del mateix autor Llibertat per la democràcia, el volúm Fèlix Cucurull, allò que no diuen els llibres, de Miriam Fabregà i Raquel Vidal, el Quadern d'estudis arenyencs nº3, dedicat a l'autor i el catàleg Fèlix Cucurull, 1919-1996, 10 anys en el record, editat en motiu de la celebració dels 10 anys de la seva mort.

A més a més, divendres 19 es durà a terme també una lectura dramatitzada de la narració "Gairebé una faula", del mateix autor. L'activitat anirà a càrrec d'Alambiq teatre i comptarà amb l'actuació musical de Fèlix Cucurull, nét de l'autor.

Fèlix Cucurull i Tey és un dels escriptors arenyencs més rellevants del segle XX. Vinculat estretament a les lletres i a la política, s'identifica com un dels investigadors cabdals en matèria de la reinterpretació de la història nacional catalana. L'autor va dedicar més de la meitat de la seva vida a aquests estudis, sortejant i combatent les polítiques de repressió de la dictadura franquista. Cucurull va escriure també de manera prolífica novel·les, poemes, assajos i articles periodístics, tots ells conservats a la col·lecció local de la Biblioteca, on també s'hi pot trobar el seu llegat personal, cedit per la família. Les seves obres van ser traduïdes a més d'una desena de llengües. L'any 1996 va ser nomenat Fill Predilecte de la vila d'Arenys de Mar.

Si desitgeu conèixer més detalls de la vida d'aquest important escriptor arenyenc, podeu consultar una biografia seva en aquest enllaç.

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.