divendres, 17 d’octubre del 2014




Aquest diumenge 19 d'octubre farà 19 anys que ens va deixar l'escriptor, advocat i arenyenc Lluís Ferran de Pol.

Catalanista i lluitador incansable, Ferran de Pol va esdevenir amb el temps un escriptor autodidacta d'una qualitat envejable. Al llarg de la seva trajectòria va col·laborar en publicacions periodístiques de caire local, nacional i internacional, va escriure i publicar obres de narrativa i assaig, i va exercir d'editor i fundador de les publicacions Full Català i Quaderns de l'Exili. Com molts altres de la seva generació, la vida de Ferran de Pol es va veure fortament marcada per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola on hi va intervenir com a instructor de les milícies populars i soldat, i que el va acabar obligant a emprendre el camí de l'exili cap a Mèxic d'on no retornaria fins l'any 1948.  Anys després Arenys de Mar el va homenatjar proclamant-lo Fill predilecte de la vila.
Per tot això a la biblioteca d'Arenys de Mar, des d'on custodiem  el seu arxiu i biblioteca personals, volem recordar la seva figura com a arenyenc il·lustre i també, com a escriptor mai prou reivindicat.

Podreu trobar el llistat d'obres (de i sobre) l'autor disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, així com enllaços que us serviran per conèixer una mica més la seva vida i obra:

Llistat de llibres disponibles a la DIBA

Biografia de Lluís Ferran de Pol a la Web de l'Ajuntament d'Arenys

Lletra, literatura catalana a internet

Catalunya des dels Tròpics (UOC), les lletres catalanes de l'exili a Mèxic


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada