dijous, 4 de setembre del 2014

El Club de lectura de la Biblioteca participa a la Setmana del llibre en català amb una lectura de l'autora croata Jadranka Pintaric


Ens fa molta il·lusió anunciar que el pròxim dissabte 6 de setembre, el membres del nostre Club de Lectura participaran en la 32e edició de la Setmana del Llibre en català amb una lectura de textos de l'escriptora i membre del museu d'Art Contemporani de Zagreb, Jadranka Pintaric. L'activitat es durà a terme a 3/4 de 6 de la tarda a la Plaça de la Paraula (mireu l'ubicació al mapa), i està previst que hi assisteixin almenys una desena dels nostres lectors i viatgers més emblemàtics, que llegiran el text La màgia del primer encontre de l'autora croata.

L'acte ha sorgit fruït de l'excel·lent relació que el nostre equipament manté amb l'Institució de les Lletres Catalanes (amb qui puntualment organitzem Clubs de Lectura amb la presència dels autors), però també del fantàstic viatge literari que van fer el passat juny a Croàcia. Gràcies a l'èxit dels viatges anteriors, i a les experiències literàries que hi hem viscut, el Club de Lectura de la nostra Biblioteca és ja un referent de qualitat dins l'escena lectora del Maresme.

Estem doncs, molt agraïts a tots els que al llarg d'aquests anys heu fet possible el creixement d'aquesta iniciativa que vam començar el 2007 amb el primer viatge a l'Alguer. De la mateixa manera, volem donar les gràcies a la bona disposició a l'Institució de les Lletres catalanes, i als organitzadors de la Setmana del Llibre en català per aquest oferiment tant engrescador que encarem amb molta il·lusió.

Si voleu saber més coses sobre aquesta prolífica autora podeu consultar el link que us oferim a continuació, on també hi podreu llegir el text La màgia del primer encontre. També us deixem el fragment biogràfic que ha redactat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya sobre l'escriptora:

" Jadranka Pintarić (1961) ha editat diverses sèries de llibres. També ha publicat crítica literària, assaigs i altres textos. És traductora de l'anglès i ha escrit articles per a diferents mitjans de comunicació impresos i electrònics, a més de col·laborar en ràdio i televisió. Pintarić ha fet la feina de redacció de les Obres Escollides de Milan Kundera, per a l'editorial Meandar, alhora que ha contribuït a la correcció de proves de l'ANIC-Goldstein Rječnik stranih riječi (Diccionari de paraules estrangeres), així com el Hrvatski enciklopedijski Rječnik (Diccionari Enciclopèdic Croata). Des de 2000 fins 2008 va ser membre de l'Associació Croata d'Artistes, en la categoria de la crítica literària." 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada