dissabte, 28 de juny del 2014

La Biblioteca commemora el dia de l'Orgull LGTB amb una guia sobre Oscar Wilde


Amb motiu de la commemoració el 28 de juny del Dia Internacional de l'Orgull LGBT (Lesbià, Gai, Bisexual i Transsexual), la Biblioteca ha elaborat, conjuntament amb la Regidoria de Cultura, una guia de lectura que se suma a la que es va editar el passat 2013 i que recollia les publicacions relacionades amb la llibertat, la igualtat i la tolerància a les diverses opcions sexuals. 
Enguany, el protagonista és l'escriptor irlandès Oscar Wilde, de qui es compleixen 160 anys del naixement. Wilde, de fama universal, va ser encarcerat i condemnat a treballs forçosos pel simple fet de ser homosexual en un moment i en una societat en què no s'acceptava i es rebutjava aquesta opció sexual. Avui, Oscar Wilde és encara un referent per a tots aquells que lluiten pel reconeixement dels drets i les llibertats dels qui no segueixen allò considerat com a normal o establert.
Podeu consultar la guia de lectura clicant el següent document:


També relacionat amb la celebració del Dia de l'Orgull LGBT, el pròxim divendres 4 de juliol, al Teatre Principal, el director de cinema d'origen arenyenc Ventura Pons, presentarà dos dels seus llibres -54 dies i escaig i Els meus (i els altres)-, i es projectarà una de les seves últimes pel·lícules, Ignasi M. Totes les activitats són gratuïtes. Hi sou tots convidats!

Font i imatges: Ajuntament d'Arenys de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada