dissabte, 14 de juny del 2014

"Isidre Nonell, jo pinto i prou", a càrrec de Joan Miquel Llodrà


Ahir amb motiu de la celebració de la XX Fira de Dibuix i Pintura d'Arenys de Mar, la biblioteca va acollir la conferència "Isidre Nonell, jo pinto i prou". L'acte va anar a càrrec de l'historiador de l'art, Joan Miquel Llodrà, i va comptar amb la presència d'una trentena de persones molt interessades amb la figura del pintor, fill de l'arenyenc Isidre Nonell i Torras. Llodrà va fer una retrospectiva de la trajectòria personal i professional de l'artista, destacant el domini del color i de la llum a les seves obres.

Isidre Nonell és considerat un dels precursors del post-modernisme català. L'artista va destacar per la seva sensibilitat a l'hora de voler immortalitzar la misèria i els personatges que quedaven al marge del sistema social. Un dels seus treballs més coneguts és la cèlebre sèrie de gitanes, que li va valer crítiques dures a l'època. Nonell també va publicar les seves imatges a revistes i diaris de l'època com La Vanguàrdia o l'Esquella de la Torratxa, i li podem reconèixer el traç als dibuixos humorístics de la publicació Papitu, on signava amb el pseudònim de "Josué", "Noé" o "Nonell".

La Fira de Pintura i Dibuix d'Arenys de Mar s'ha convertit després de 10 edicions, en un dels actes més esperats de l'any. Enguany s'hi podran trobar les ja conegudes parades de pintors que exposen i posen a la venda les seves creacions, així com una mostra d'oficis relacionats amb l'artesania i la pintura ubicada a la plaça de l'església.

El públic escolta les explicacions de Joan Miquel Llodrà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada