dimarts, 27 de maig del 2014

Presentem la nova Guia de recursos del Maresme

La nova Guia de recursos de les biblioteques del Maresme, es va presentar el passat divendres a la Plaça del Mercat a les 11:00h del matí. Durant l’acte es va dur a terme una demostració de cuina i el posterior tast d’una recepta elaborada per l’Espai Gastronòmic Sa Voga, que és el restaurant d’Arenys de Mar que ha participat a la guia. El plat utilitzarà la patata com a ingredient bàsic per celebrar el mes dels Indians.

La Guia de recursos d’enguany versa al voltant de la cuina maresmenca, i recull 23 receptes pròpies diversos restaurants de la comarca. La Guia s’ha editat en versió digital i en paper, en aquesta darrera versió s’hi ha incorporat un codi QR que enllaça cada recepta amb un vídeo que mostra les elaboracions dels plats. A més a més, també es pot accedir a la guia a través d’una APP, gratuïta des de Google Play i Apple Store, que inclou la guia, els vídeos, una fitxa descriptiva de les biblioteques, els seus serveis i un plànol virtual dels seus espais. Les receptes incorporen una proposta de maridatge amb vins de la DO d’Alella, i al final de la guia s’hi pot trobar la bibliografia relacionada amb la cuina del maresme que es pot trobar a les diferents biblioteques de la comarca.

La guia també permet la possibilitat de participar en un concurs organitzat entre les biblioteques de la comarca, que ofereix premis com dues visites per dues persones al celler Alta Alella, dues visites per 2 persones al CAT Teià, una visita per a 2 persones al celler Alella Vinícola i finalment, una altra per a 2 persones al celler Bouquet d’Alella. 

Per participar-hi cal presentar la Guia de recursos a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, amb 10 segells que certifiquin que s’ha fet un àpat en 10 dels restaurants col·laboradors. La duració del concurs és d’un any. 



Per anar fent boca us deixem el vídeo de la recepta que ha elaborat l'Espai Grastronòmic per la publicació, i les imatges de la presentació de la Guia al Mercat Municipal:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada