dilluns, 4 de novembre del 2013

La trobada de Clubs de Lectura del Maresme se celebra a Arenys de Mar


La Biblioteca P.Fidel Fita d’Arenys de Mar és l'encarregada aquest any de l’organització de la Trobada de Clubs de Lectura del Maresme, que convoca anualment la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. L’acte serà el proper dijous dia 7 de novembre a les set de la tarda al Teatre Principal,  i comptarà amb la presència de Sebastià Alzamora, que presentarà el seu llibre Dos amics de vint anys. Està previst que a la trobada hi participin els Clubs de Lectura de les Biblioteques d’Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró – Biblioteca Pompeu Fabra Mataró – Biblioteca Antoni Comas, Pineda de Mar – Biblioteca Serra Moret, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar i Arenys de Mar. Tots aquells arenyencs qui hi vulguin assistir podran fer la seva inscripció a la segona planta de la Biblioteca fins que l’aforament de la sala quedi complet.

La trobada servirà per commemorar de nou l'Any Espriu, i comptarà també amb la presència del músic i cantautor arenyenc Dídac Rocher, que interpretarà juntament amb Jordi Solans, Marc Prat i Narcís Coromines, algunes cançons del seu disc-homenatge a Salvador Espriu El minotaure i Teseu. També hi ha prevista una petita actuació teatral de la companyia Alambiq, que contribuirà a amenitzar la vetllada.

Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) és autor de diversos poemaris i novel·les, on hi destaquen El benestar, (premi Jocs Florals de Barcelona 2003), La part visible, (premi Carles Riba 2008), La pell i la princesa, (premi Josep Pla 2005), Nit de l'ànima, (2007), Miracle a Llucmajor, (2010), i Crim de sang,(2012).   Dos amics de vint anys, relata en primera persona, com si fos l’Espriu mateix, la mort al sanatori del Brull del seu íntim amic Rosselló-Pòrcel. Aquest darrer episodi de la vida del jove poeta mallorquí  serveix de punt de partida per recordar la relació entre els dos escriptors des que es van conèixer. De la mà dels records de Salvador Espriu el lector viatja a bord del creuer Ciudad de Cádiz, coneix l’amistat comuna amb l’Amàlia Tineo, Mercè Muntanyola i Lola Solà, i viu la petita fractura que la política convulsa dels anys trenta infligeix a la seva relació. Tot plegat escrit amb una prosa acurada i tècnica que farà recordar l’Espriu  més humà a tots els seus lectors.




  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada