dissabte, 3 d’agost del 2013

Llengua, història i política occitana. El 1213, un 1714 qualsevol per a Occitània?


Occitània, terra de trobadors. Què en sabem i què en desconeixem? Quin són els discursos que miren de diluir l'entitat política i social d'aquest territori que per a molt només comparteix llengua? Hi ha prou motius per discutir aquest argument i afirmar que efectivament, quan es parla d'Occitània, es parla d'un país no reconegut? Quina història comuna en tenen els territoris que la conformen? 

Totes aquestes argumentacions van ser explicades i rebatudes el passat 3 d'agost a la Sala d'Actes de la nostra Biblioteca, on s'hi va acollir la xerrada "Llengua, història i política occitana. El 1213, un 1714 qualsevol per a Occitània?". Els quatre ponents convidats, Miquel Maresmamembre de l'Institut d'Estudis Occitans, Xavier Majómembre del Centre d'Agermanament occitano-català,  Joan Thomàs professor de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc i membre del Partit Occità,  i Jem Cabanes, van repassar temes com la comunitat lingüística occitano-catalana, les novetats lingüístiques a Occitània, la política occitanista a Occitània i quina és la importància de l'any 1213? 

Us deixem les imatges del que va ser una molt bona manera d'enfocar llum a aquesta lluita tan complexa, i alhora encara no prou reconeguda.





                                                                         Imatges: Quim Mateu
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada