dimecres, 8 de maig del 2013

La Biblioteca i el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu elaboren la guia de lectura oficial de l’Any Espriu


En el marc de la commemoració del centenari del naixement del poeta i escriptor, Salvador Espriu, l’Oficina de l’Any Espriu ha publicat Coneguem Espriu: guia de recursos d’informació, un nou document informatiu sobre l’autor. La guia ha estat elaborada per la Biblioteca P.FidelFita d’Arenys de Mar i el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, per encàrrec de l’entitat organitzadora de l’homenatge, i ha comptat amb la col·laboració de la Gerènciade Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat deCatalunya.

La publicació és el resultat de mesos de recerca i recuperació d’informació sobre l’autor per tal de poder cobrir informativament totes les vessants de la seva vida i obra literària. Així, en el seu interior, s’hi pot trobar tota la bibliografia cabdal “sobre” i “de” l’escriptor, publicada fins al moment. Per la seva elaboració s’han tingut en compte les edicions més recents dels documents i només n’han quedat excloses les obres completes, a excepció de les edicions crítiques, les antologies que no han estat publicades recentment i els buidats d’articles de publicacions periòdiques, monografies i audiovisuals.

L’estructura de la guia està configurada en onze blocs temàtics que comprenen els epistolaris publicats, la poesia, prosa i teatre, les obres destinades a infants i a l’art, els mites (Sinera, Lavínia, Sepharad), les traduccions, les musicacions de la seva obra, els itineraris culturals creats a l’entorn dels seus textos, les obres d’altres autors sobre Espriu i els enllaços més destacables en l’entorn multimèdia i la xarxa internet. A més a més s’hi poden trobar uns apunts sobre la seva biografia, una compilació dels premis i distincions que va rebre en vida, i la informació de servei relacionada amb les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. El document es pot consultar virtualment al portal web de l’Any Espriu (http://www.anyespriu.cat/recursos/guia-de-recursos), on també s’en pot fer una impressió i reproducció gratuïta del mateix.

Aquesta és una de les iniciatives centrals de la commemoració literària. El poble d’Arenys de Mar-Sinera, epicentre de la narrativa espriuana i co-capital de l’Any Espriu, juntament amb Barcelona, ha estat i serà l’escenari dels actes centrals d’aquesta celebració en honor al poeta i escriptor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada