dilluns, 29 d’abril del 2013

Activitat familiar. Descobreix els ocells del nostre entorn amb en Pere Alzina i la Biblioteca


La Biblioteca P.Fidel Fita d'Arenys de Mar organitza el proper dissabte 4 de maig a les 10h del matí una activitat familiar anomenada El cant dels ocells. Taller per aprendre a dibuixar i diferenciar els seus cants. L'activitat anirà càrrec de Pere Alzina, arenyenc i en l'actualitat consultor ambiental i guia naturalista, i s'iniciarà amb una xerrada pedagògica a la Sala d'Actes de la Biblioteca. Tot seguit, els participants podran posar a prova els coneixements adquirits durant la conferència en una sortida per l'entorn arenyenc.
                                        La puput (Upupa Epops). Foto: Oriol Cortès

L'activitat té un preu de 3 euros per persona (no aplicable als infants) i està previst que finalitzi a les 14h del migdia. Tots aquells que hi vulguin participar podran fer les inscripcions al segon pis de la Biblioteca, on hi abonaran els diners i hi rebran la informàció necessària per la sortida. Els interessats hauran de portar paper blanc, llapis o alguna cosa per escriure, un suport dur per posar a sota del paper. També és recomanable portar uns binocles en cas de que se'n tinguin.   

                                                       La merla blava (Monticola Solitarius). Foto: Carles Ginès.

Pere Alzina i Bilbeny és fill d'Arenys de Mar. I també de les Serres del Corredor, del Montnegre i de la costa del Mediterrani. Excursionista entusiasta, és Llicenciat en Biologia en l’especialitat de Zoologia i Màster en Enginyeria i Gestió Ambiental,  al llarg de la seva carrera professional ha treballat diversos anys en el camp de l’educació ambiental al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i al Parc Natural del Corredor i del Montnegre, fins que va entrar de ple en el món de la consultoria ambiental tècnica. En l'actualitat treballa com a consultor ambiental per compte propi, tasca que alterna amb la de guia naturalista a Catalunya i països com Romania, Bulgària, Polònia o Bielorrúsia.

La seva evolució laboral no l'ha empès mai a deixar de fer xerrades i conferències, en record als seus inicis pedagògics, en les que tracta temes tan diversos com els cants dels ocells o la gestió de residus. Ara ens brinda l'oportunitat de conèixer i reconèixer els ocells que ens envolten i ens canten quan passegem pels carrers i rials d'Arenys, amb una activitat familiar de proximitat i coneixença del nostre entorn.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada