divendres, 15 de març del 2013

Descobrim l'Espriu amb les escoles de Sinera.


Aquesta setmana hem encetat l'activitat escolar "Descobrim Espriu", amb els nens i nenes de 6é de Primària de l'escola Joan Maragall.




Els joves participants van arribar a la Biblioteca i es van trobar un repte: qui serà el més ràpid en respondre quinze preguntes enigmàtiques sobre la vida i l'obra de Salvador Espriu?


Així doncs els nens i nenes van haver de fer mans i mànigues per fer de detectius entre les nostres prestatgeries, els nostre llibres, la xarxa i...el nostre catàleg, es clar! Hem de tenir en compte sempre aquesta eina bàsica, que ens ajudarà a localitzar els llibres o documents que busquem amb molta més agilitat.

 


Fins i tot les professores es van animar a buscar respostes!


Un cop acabada l'activitat vam tenir una gran sorpresa! Resulta que no només els alumnes de les escoles de Primària estan fent recerca sobre la figura d'Espriu, sinó que també hi ha una parella (una mica curiosa, s'ha de dir) que es diuen Hermelinda i Emiliano, que estàn molt interessats en conèixer coses noves de l'escriptor.


Ens van explicar que fa molt de temps van representar l'obra de teatre de Salvador Espriu Ronda de mort a Sinera , i dit i fet, ens en van fer cinc cèntims!



Així que vam descobrir la Trinquis:


L'Ós Nicolau:


I en Quel·lo:

 
Finalment hem de reconèixer que tots van resoldre força bé el dossier i van sortir de la Biblioteca amb una idea clara sobre qui era aquest escriptor, prim i amb ulleres de pasta negres, que va donar el nom de SINERA al nostre poble i que rep enguany un merescut homenatge per la seva qualitat i fermesa literàries.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada