Facebook Flick Google RSS

dissabte, 15 de desembre de 2012

Donem la benvinguda al caganer.


Aquest dijous ha estat la Gemma Puig la que ens ha explicat el conte de la setmana. Per donar la benvinguda al Nadal i recordar la tradició més bonica de Catalunya durant aquest època, la Gemma ens va explicar el conte del Caganer.

El caganer és aquell tronc que sempre somriu i que, un cop a l'any, ens el trobem al menjador de casa ben predisposat a atipar-se fins a límits insospitables. Els nens i les nenes d'Arenys, doncs, es passen dues setmanes donant-li menjar i més menjar perquè es faci ben gras. El dia de Nadal, com a agraïment, el caganer deixa algunes sorpreses a les cases on s'hi ha estat alimentant. Normalment és ben generós, però això si, si volem que ens porti moltes i moltes sorpreses abans ens cal fer una cosa: picar-lo ben fort amb un bastó!

                                                       Imatge: Quim Mateu

Així que, nens i nenes, ja sabeu que ens va explicar la Gemma. Primer hem de donar de menjar al pobre tió, i després, picar-lo ben fort (sense fer-li mal) perquè ens deixi molts regals d'agraïment!

Us deixem una cançó que li agrada molt al tió i que si cantem ben fort potser ens ajuda a que ens cagui molts regals:0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.