dimarts, 6 de novembre del 2012

La Biblioteca acull la presentació de la novel·la Lliures o Morts


Els periodistes Jaume Clotet i David de Montserrat van presentar el passat divendres 2 de novembre la novel·la Lliures o morts, que explica la història de Miquelet Ermengol Amill, heroi pallarès de 1714. La presentació de l'acte va anar a càrrec dels arenyencs Marc Colomer i Oriol Ferran i es va dur a terme a la sala d'actes de la biblioteca.



Lliures o morts va ser número u de vendes durant la Setmana de llibre en català i ha recollit nombroses i bones crítiques des de la seva publicació. Les seves pàgines reivindiquen la figura d'Amill, un professor oriünd del Pallars que exercia a l'Empordà i que va acabar essent capità de fusellers durant la guerra de Successió. Ara, la figura heroica del capità ha estat rescatada de l'oblit per les mans dels dos periodistes, que n'expliquen la seva trajectòria i l'acompanyen de bracet amb les relacions i pactes de la política europea de principis de s.XVIII a Catalunya, que van resultar finalment les responsables de la pèrdua de la sobirania d'aquesta. Amb la seva lectura, doncs, el lector podrà conèixer i entendre alguns dels mals endèmics que avui encara pateix el país.

A part de l'evident interès històric que desperta, l'obra també cita les poblacions d'Arenys de Mar i Arenys de Munt com a escenaris de la contesa, i en recupera així la memòria com a escenari històric.

Si voleu conèixer més elements de la novel·la i dels seus autors podeu consultar aquesta entrevista publicada pel diari digital Vilaweb el dimarts 4 de setembre de 2012.

                           
                                      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada