dissabte, 27 d’octubre del 2012

Cantem la castanyera amb la Montserrat Jordà i l'hora del conte


Aquest dijous la castanyera va fer una visita molt entretinguda als nens que van venir a l'Hora del Conte de la biblioteca. Tot just entrar a la sala vam poder ensumar la la olor de bosc i de tardor que ho perfumava tot,  i és que aquesta senyora, acompanyada de la seva inseparable contacontes Montserrat Jordà, havien guarnit la sala d'actes amb mil i un fruits i arbres del Montnegre i de Catalunya que floreixen per la tardor. Entre les fulles dels avets hi vam trobar cireres d'arborç dolces i vermelles, codonys grocs i frescos, branques de roures i alzines, aglans, llorer, farigola...i evidentment castanyes i moniatos!!!

                         

Mentre esperàvem que arribés la castanyera, que fèia una mica tard perquè s'havia adormit fent la migdiada, la Montserrat ens va explicar per a què podíem fer servir totes aquestes plantes i fruïts. Tot seguit ens va explicar el conte del El vell roure i la castanyera, una història molt bonica sobre la convivència dels animals, el bosc i els humans, que no sempre respectem el bosc.

Aquest cop, però, no només vam escoltar el conte, sinó que també el vam cantar! La Montserrat ens va ensenyar la cançó d'en Marrameu Torra Castanyes i el Pica-Soques. I tot seguit vam cantar la cançó de La castanyera, per veure si així aquesta s'espavilava i venía veuren's.

               


 Finalment va arribar i ens va prometre que es quedarà uns dies amb nosaltres a la biblioteca perquè així tots els nens i nenes que ho vulguin la podràn anar a visitar!!!!

                     
                                                                                  Fotografies: Quim Mateu







Aquí teniu una activitat de lectoescriptura relacionada amb els fruïts de la tardor!








               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada