dilluns, 10 de setembre del 2012

La biblioplatja s'acomiada

-->
La Biblioplatja d’Arenys de Mar s'acomiada fins l'estiu que ve amb molt bones sensacions i resultats. Enguany ha superat l’èxit dels anys anteriors, arribant a tenir un augment en el nombre de visitants (prop de 2.300 usuaris) i de participants a les diferents activitats que s’han programat al llarg de les setmanes de juliol i agost (més de 1.500 persones).

Fotografia de Quim Mateu
D’aquestes activitats cal destacar: les sessions setmanals de l’Hora del Conte per a infants en les que els contacontes han omplert l’espai sota les carpes d’històries fantàstiques i molta imaginació; aquestes tardes d’estiu les han complementades els mateixos contacontes amb tallers en els que nens i nenes, ajudats pels pares i pels avis, han confeccionat enginys fantàstics i molt imaginatius. Pels infants també hi ha hagut un taller especial, el del Món marítim en què s’ha descobert el nostre entorn marí.

Els contes per a adults explicats en el marc del Festival Arenys de Contes han sigut una altra de les activitats estel·lars d’aquest estiu. Aquest festival nascut en el marc de la biblioplatja ja té una tradició i un participació nombrosa de públic; contes de temàtica amorosa, fins i tot amb un punt picant o més tenebrosos són els que han explicat els narradors que hi han intervingut.

I també hi ha hagut cabuda per a la cuina a la Biblioplatja. Enguany la demostració dels menús s’ha millorat gràcies a una pantalla cedida per l’Espai Jove que ha permès que els assistents poguessin veure en primer pla els ingredients que es feien servir i com s’anava elaborant cada un dels plats.

Les passejades han fet que els participants acabessin per conèixer millor el seu entorn; així hem tingut la passejada mediambiental a la recerca de plantes remeieres i un altre passeig pel poble d’Arenys de Mar, els seus rials i altres espais de la vila i voltants.

El taller d’expressió corporal ha aportat un toc més participatiu fent que grans i petits passessin una molt bona i divertida estona movent el cos.

Finalment destacar el taller d’estels per fer-los volar en record a Quico Beltran, que durant tants anys va col·laborar amb la biblioplatja il·lusionant els més petits amb la construcció d’aquests ginys voladors.

Aquest any, doncs, ha sigut un bon any per a la Biblioplatja d’Arenys de Mar, un estiu carregat d’activitats en què grans i petits han pogut gaudir d’un aire lliure diferent, aprenent, experimentant, imaginant, compartint il·lusions i l’alegria de viure. Es confirma així la importància d’aquest espai alternatiu, aquesta extensió de la Biblioteca Pública P. Fidel Fita, que s’afegeix cada any a l’oferta cultural de la vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada