dimarts, 26 de juny del 2012

Viatge a Amsterdam, per Anna Cucurull


Sortim del Calisay. Tot són alegries i emocions que  flueixen. Majoria de senyores; tan sols cinc senyors. Cap a l’aeroport en bus i durant el viatge es fa de dia, senzillament meravellós. A l’aeroport gent que va i ve, tràmits i embarcaments. A tot això, esmorzem.


Au, ha arribat l’hora! Amb emocions contingudes i rialles nervioses. A volar. Un viatge sense ensurts i una bona meteorologia. Ei! Per la finestreta ja es divisa Holanda.

Amsterdam

A l’aeroport tenim el guia fent guàrdia esperant la nostra arribada. L’home ens acompanyarà durant tota la nostra estada juntament amb el bus que tenim a la porta.

Arribada al hotel ben bé al centre d’Amsterdam i al darrere la plaça Dam. Al baixar del bus quedo impressionada de la inundació de bicis; sabia que és el país de les bicis, però tantes...

Algunes bicicletes holandeses

Fa un dia veritablement lluminós o m’ho sembla a mi. Si, és un dia preciós. Però no hi ha temps, apa que comença la cursa per a poder “gaudir” de les visites programades. Ara si: mercat de les flors, passejada per els canals, visita al barri vermell, temps lliure per a poder fer volts, fotos (oh! la meva màquina no vol funcionar bé), compres... i visites com ara la casa d’Anna Frank, el museu Van Gogh, la fàbrica de cervesa Heineken, la fabulosa biblioteca i els cinquanta mil serveis que ofereix als seus usuaris. Tot explicat per uns guies de la biblioteca, i on, a més a més, varem fer la tertúlia literària del llibre La noia de la perla de Tracy Chevalier. Una joia. La tertúlia la dirigí l’Anna Escofet de Cadaquès, establerta a Amsterdam i professora de català a la Universitat; extraordinària.

Amsterdam

Vaig gaudir també de les visites als pobles de Delft o d’Edam amb molts canals. Volendam amb el frontal marítim protegit de possibles inundacions de les escomeses del mar. Em va sorprendre molt el silenci d’Holanda. Dies distesos i alhora concentrats.

Volendam

Val la pena fer aquestes sortides, curtetes però aprofitades i conèixer altres maneres de viure. A més a més el grup de viatge creix amb amistat i lligams que d’altra manera no faríem.

Gràcies a tots!  

Anna Cucurull

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada