dissabte, 3 de març del 2012

Viatge literari a Amsterdam




Després del èxits de l'Alguer, Istanbul, Berlin i Escòcia, la Biblioteca organitza el seu cinquè viatge literari. Aquest cop el destí és Amsterdam i la novel·la escollida és La noia de la Perla de Tracy Chevalier. L'expedició sortirà el 7 de juny i tornarà el 10. Com sempre l'organització tècnica va a càrrec de Sakkara Viatges. Us detallem a continuació totes les activitats programades.

DIA 07/06 BARCELONA - AMSTERDAM


Presentació al Calisay a les 05.30 hores. Sortida cap a l’aeroport de Barcelona on embarcarem en un vol amb destinació Amsterdam. Arribada a les 11.25 hores i assistència per part del nostre guia. Trasllat a l’hotel NH City Centre i allotjament.

A les 13.30 dinar al restaurant De Nissan, prop de l’hotel.

Havent dinat realitzarem la visita panoràmica de la ciutat per la zona del port: el Museu Marítim, la plaça Dam, el Palau Reial, el Molí Gooyer, el Zoològic i l’antic barri jueu, i un passeig pel mercat de les flors. A continuació, realitzarem un creuer d’una hora pels canals, on podrem contemplar les impressionants cases antigues amb les seves característiques teulades (Gable), la bellesa dels canals i les seves cases-vaixells flotants.

Sopar al restaurant Haesje Claes. Allotjament a l’hotel.

DIA 08/06 AMSTERDAM – DELFT

Esmorzar i sobre les 09.00 hores sortida cap a Delf, petita ciutat famosa a tot el món per la seva estreta relació amb Johannes Vermeer, la ceràmica blava i la Casa Reial Holandesa. Visitarem la casa del famós pintor, mestre de la llum i creador de La noia de la perla, passejarem pels seus bonics carrers, visitarem l’església Nova i la Vella, la plaça del mercat, el Prinsenhof o antiga residència del príncep Guillem d’Orange. Delft és també l'escenari de la novel·la escollida pel viatge.

Dinar en un restaurant de cuina internacional.

Tornada a Amsterdam on farem una visita guiada a la seva espectacular Biblioteca Pública i on disposarem d’un espai per poder fer la tertúlia literària del nostre llibre.

A les 19.00 hores sopar al restaurant Port Van Cleve. Allotjament a l’hotel.

DIA 09/06 AMSTERDAM

Esmorzar a l’hotel. Trasllat al Rijskmuseum, que alberga una de les més fabuloses col•leccions d’art del segle d’or holandès, on destaquen les obres dels grans mestres Fran Hals, Rembrandt i Johannes Vermeer. Tot seguit visitarem Begijnhof i farem un petit tour tot passejant pel famós barri vermell.

Dinar en un restaurant italià.

Tarda lliure a la vostra disposició per poder seguir gaudint d’aquesta interessant ciutat, dels seus carrers plens de bicicletes i del seu ambient tan cosmopolita, amb gent de tot el món.

Els qui ho desitgeu també podeu visitar per compte propi, molt a prop del nostre hotel, la casa d’Anne Frank coneguda pel famós llibre El diari d’Anne Frank que recull l’experiència d’una nena alemanya jueva que amb la seva família es van amagar a Amsterdam dos anys durant l’ocupació nazi a Alemanya.

O participar en la visita opcional a la HEINEKEN EXPERIENCE, on acompanyats per un guia de parla hispana descobrirem l’exposició interactiva dedicada al món que envolta la prestigiosa marca de la cervesa Heineken. L’exposició es troba ubicada a la primera destil•leria que va utilitzar la marca, construïda al 1867. A les seves instal•lacions coneixereu tot el procés de fabricació de la cervesa i l’evolució de la marca creada per la família Heineken... i, és clar, també farem un tastet de dos tipus de cervesa.

Sopar en un restaurant de cuina argentina. Allotjament a l’hotel.

DIA 10/06 MONNICKENDAN-EDAM-VOLENDAM–AMSTERDAM-BARCELON
A

Esmorzar a l’hotel i ja amb les maletes dins l’autocar, sortida cap a Monnickendam, petita vila costera on podrem contemplar la Torre Speel i la casa del pes, anomenada Waaghui. També visitarem Edam, petit poble conegut pel seu famós formatge des del segle XVI, i on farem una petita degustació. I finalment, desprès de passejar pel poble, continuarem cap a una altra vila encantadora, Volendam, poble pescador famós per la pesca de l’anguila i l’arengada.

Dinar en un restaurant local on podrem degustar el peix local.

Tot seguit retornarem a Amsterdam i ens dirigirem al Museu de Van Gogh. Aquí podrem contemplar la més àmplia col•lecció d’aquest artista universal i seguir amb detall l’evolució de la seva obra o comparar-la amb la d’altres artistes del segle XIX que també formen part de la col•lecció.

En acabar, trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada cap a Barcelona. A l’arribada, retorn a Arenys de Mar en autocar.

Fi d’aquesta escapada literària a terra holandesa, que ens haurà proporcionat l’oportunitat de gaudir de la modernitat i del civisme, de la tradició i de la cultura.

Les altres dues lectures recomanades per al viatge són: El diari d’Anna Frank i
Vitrines d’Amsterdam de Maria Aurèlia Capmany


Per a més informació, no dubteu en contactar amb la Biblioteca.

1 comentari:

  1. Bon dia gent!
    Ara perquè veig que ja hi heu vingut però per si us ve de gust tornar-hi que sapigueu que ara podeu visitar Holanda en català amb descobreix holanda en català: www.descobreixholanda.cat.

    salut i espero que us agradés moltíssim!
    Vanessa

    ResponElimina