dijous, 24 de novembre del 2011

Ferran Soler presenta el seu homenatge a Arenys de Mar




El proper divendres 25 de novembre a les vuit del vespre Ferran Soler presentarà a la sala d’actes de la Biblioteca Deixeu-me mirar enrere un recorregut emocionat per l’Arenys d’ahir i d’avui, pels seus símbols, les seves entitats i els seus racons. El poemari és una declaració d’amor que abraça la història amb la poesia.

Ferran Soler i Rubió (1939) va néixer a Osor, Girona. Amb 17 anys arriba a Arenys de Mar per estudiar a l’Escola de Teixits de Canet de Mar. Tot i que no corren anys feliços –tot just s’ha acabat la guerra civil i ja s’ha encès la metxa de la segona guerra mundial-, a Arenys Soler hi troba l’amor i la feina. Forma una família i s’incorpora amb entusiasme a la vida social, començant per la Joventut Seràfica i continuant pel Col•legi Cassà, la Creu Roja, les Vivendes de Santa Maria, el Consell Pastoral i l’Aula d’Extensió Universitària.

Deixeu-me mirar enrere és el seu tercer llibre. En ell, Soler aposta pel sonet com a forma poètica i, tot i el protagonisme d’Arenys, també hi ha espai per versos nadalencs, poemes intimistes i un sentit homenatge al seu amic, mossèn Martí Amagat. D’ell escriu: En el salpar, devies mirar enrere.../la Riera, l’Església, el campanar/ i al vent, veus amigues de campanes/ i gavines... la gent d’Arenys de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada