dimecres, 9 de març del 2011

Dones que s'obren pas


La tertúlia literària del mes de març serà un petit homenatge a les dones que s'obren pas per aquest món burlant el destí i la mà llarga i calenta del masclisme. La novel·la escollida és Contra el viento de l'autora asturiana Ángeles Caso.

Ángeles Caso va voler transmetre l’admiració que sent per la seva assistenta a la vida real, la persona a qui va confiar el seu fill i la noia que havia travessat més d’un infern –la misèria, el masclisme, la incertesa- sense que el viatge no li hagi pogut esborrar ni el somriure ni les ganes de viure.

Del diàleg entre les dues neix el relat. Amb el diàleg l’autora construirà un món femení i soterrat, connectat amb una pobresa esperonada per una classe dirigent corrupta i una història de colonialisme i espoli. Un món femení trepitjat o atacat sovint per una mentalitat masclista, possessiva, violenta.

El diàleg dibuixarà dones solidàries, no sempre fortes però amb una capacitat de tirar endavant que hagués meravellat a Charles Darwin. L’home no hi és o és una calamitat. L’educació serà minsa però desitjada. Els diners no hi són i caldrà deixar-s’hi la pell per guanyar-se’ls.

La tertúlia es farà el dilluns 28 a les 19h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada