dijous, 31 de març del 2011

Cap a les terres mítiques d'escòcia


La biblioteca torna a despertar la passió viatgera. Després de la càlida resposta als viatges a l'Alguer, Istanbul i Berlín -organitzats al voltant d'una lectura- la propera destinació serà Escòcia. Famosa pel whisky i les faldilles kilt, Escòcia és la pàtria de grans llegendes medievals i d'escriptors magnífics com Walter Scott, Robert Burns, Robert Louis Stevenson o Sir Arthur Conan Doyle. El viatge es durà a terme des del 25 al 29 de maig de 2011. L'organització tècnica córre a càrrec de Viatges Sakkara. Per a més informació cal adreçar-se a la Biblioteca o a Viatges Sakkara.

DIA 25/05 ARENYS DE MAR – PRESTWICK
Presentació al Calisay a les 10.45 hores. Trasllat a l’aeroport de Girona per agafar el vol fins a Prestwick. Arribada a les 15.15 hores i, des d’aquí, ens dirigirem directament a Ayr, on visitarem la casa-museu d’en Robert Burns, el poeta nacional d’Escòcia. Després de la visita, trasllat a Prestwick, on hi ha l’hotel Carlton Prestwick, on ens allotjarem.

Temps per fer la tertúlia.

Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 26/05 LOCH LOMOND & TROSSACHS – GLASGOW
Després d’esmorzar, sortirem en direcció al Loch Lomond, el llac d’aigua dolça més gran de la Gran Bretanya i el Parc Nacional de Trossachs, que engloba diverses cadenes muntanyoses però la més famosa és la que porta aquest mateix nom. Gaudirem del més típic paisatge escocès, punt de trobada entre les Highlands (Terres Altes) i les Lowlands (Terres Baixes). A continuació, ens dirigirem a Glasgow, la ciutat més gran d’Escòcia i punt neuràlgic del comerç, la indústria i els negocis que la situa com un dels principals centres financers d’Europa. Allà dinarem. Farem una visita panoràmica de la ciutat, que ens permetrà conèixer la catedral, la seva famosa universitat i el museu de Kelvin Grove.

Tornada a Prestwick. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 27/05 EDIMBURG
Esmorzar a l’hotel. Aquest dia el dedicarem a la visita d’Edimburg, capital d’Escòcia des de 1437 i seu del govern escocès. Visitarem el Castell, erigit damunt d’una roca d’origen volcànic i situat al centre de la ciutat, i el Palau de Holyrood, residència oficial de la reina i primer lloc on va viure Maria d’Escòcia quan va tornar de França i fins que no va fugir a Anglaterra. Dinarem a Beevihive Inn. Tot seguit, visitarem el museu dels escriptors, ubicat a la que actualment es coneix com a Lady Stair’s House, on podrem gaudir de manuscrits i articles preciosos de les que són considerades les figures més importants de la literatura escocesa; ens referim a Robert Burns, Robert Louis Stevenson i Walter Scott. De tornada, ens mostraran la casa dels dos darrers.

Tornada a Prestwick. Sopar i allotjament a l’hotel.



DIA 28/05 STIRLING

Esmorzarem a l’hotel i, a l’hora prevista, sortirem cap a Stirling, on visitarem el castell del mateix nom. Situat al cor del país, sobre un turó de roca volcànica, es pot entreveure des de quilòmetres a la rodona. Fou el lloc on va ser coronada Maria d’Escòcia a l’edat de deu mesos i possiblement conté els millors tapissos de la Gran Bretanya, en especial els de la Caça de l’Unicorn, situats a la Capella Reial. Després d’aquesta interessant visita, ens dirigirem a la destil•leria de Glenturret, on dinarem. Tot seguit, en farem la visita i també un tastet del famós whisky escocès.

Tornada a Prestwick. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 29/05 PRESTWICK – ARENYS DE MAR
Molt d’hora, esmorzarem i ens dirigirem a l’aeroport de Prestwick, on agafarem el nostre vol de tornada. A Girona ens esperarà, com sempre, l’autocar que ens ha de dur a casa. Arribada a Arenys de Mar cap a les 3 de la tarda.

I aquí s’acaba aquest viatge per aquesta terra màgica de llacs, llegendes, castells i paisatges captivadors.

L’ordre de l’itinerari del viatge pot variar en funció de les activitats culturals.

El viatge inclou:

Autocar d’Arenys a l’aeroport i tornada
Vol Girona – Prestwick - Girona, segons preu actual de Ryanair i taxes d’aeroport
4 nits en hotel de 3*SUP en règim de mitja pensió
Totes les visites detallades a l’itinerari amb guia de parla hispana
Tots els dinars en restaurants locals
Assegurança de viatge
Activitats culturals
Guia acompanyant: Pep Quintana
Documentació de viatge

El viatge no inclou:

Serveis no indicats a l’itinerari
Begudes

*Cal portar el DNI o el passaport amb una vigència
mínima de 6 mesos.


HOTEL CARLTON PRESTWICK 3*SUP

187 Ayr Road
Prestwick
KA9 1TP

www.carlton-prestwick.com

* Foto del castell d'Stirling.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada