dimecres, 19 de gener del 2011

Parlant de 'L'elegància de l'eriçó'


El proper dilluns 24 de gener els participants a la tertúlia literària i tothom que ho desitgi podrà escoltar, xerrar i debatre al voltant de la novel·la L'elegància de l'eriçó de l'autora francesa Muriel Barbery.

El relat és la trobada entre dos caràcters solitaris. Renée, portera d'un edifici parisenc, i Paloma, una adolescent tan intel·ligent com incòmode amb el món. Us en fem una petita descripció de totes dues:

Renée: Grassa, geperuda, solitària, està entossudida en aparentar ser la típica portera. Per això posa la televisió a tot volum amb culebrots en pantalla, per això cuina col tot i que a ella li agraden plats més exquisits, per això té un gat tot i que odia els gats. Tot per camuflar la seva intel•ligència i la seva extensa cultura: escolta Mozart i Eminem amb auriculars, li agrada el cinema del japonès Ozu, llegeix a Marx i Tòlstoi, sent debilitat per la pintura holandesa...

Paloma: dotze anys, és filla d’un ministre que viu al cinquè pis. També dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant comportant-se com una nena malcriada. També amaga la melancolia, un cert sentit de fatalitat que tan bé sap retratar i expressar al seu diari íntim. Paloma decideix suïcidar-se el dia del seu tretzè aniversari perquè, entre altres raons, no troba sentit en traginar una existència buida com la dels adults.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada