dimarts, 26 d’octubre del 2010

La revista Rels es presenta en societat

La sala d’actes de la Biblioteca acull aquest proper dissabte (19h) la presentació dels dos primers números de Rels, revista d’idees i cultura. Aquesta publicació és un projecte promogut per Adrià Chavarria, professor d’història, poeta, assagista mort l’octubre de 2009. La presentació serà doncs, un recordatori indirecte a la figura d’aquest professor tortosí, que ja havia dirigit la revista en una anterior etapa.

Els primer número d’aquesta segona etapa serveix per conèixer la producció periodística d’Esyllt T. Lawrence, la dona de l’escriptor arenyenc Lluís Ferran de Pol. Sota el títol Una gal•lesa a Catalunya, la publicació agrupa articles d’extensió i temàtica variada, des la crítica literària –una comparació entre Doris Lessing i Montsserrat Roig- fins a la història del seu país (Gal•les). Gran part del material publicat es troba a la Biblioteca P. Fidel Fita, dipositària del llegat Ferrran de Pol- E.T. Lawrence.

Al número dos, Rels s’acosta a la figura de Joan Sales, autor de la novel•la Incerta glòria. Sales va ser “company d’armes i de lletres” de Ferran de Pol. Els dos es van exiliar a Mèxic, els dos van participar en els Quaderns d’Exili i els dos van tornar a Catalunya el 1948. Per això no és d’estranyar que molt del material publicat (sobretot cartes enviades per Sales al seu amic i a la seva dona) es trobin també a la Biblioteca.

Les portades dels dos números estan il•lustrades amb obres d’Enric Maas. La presentació anirà a càrrec de l’escriptora arenyenca M. Teresa Bertran, l’editor Ivan Favà i l’escriptor J.V. Garcia Raffi. A tots els assistents se’ls obsequiarà amb un exemplar d’aquest dos números de la revista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada