dilluns, 14 de juny del 2010

La tertúlia més viatgera


La tertúlia literària ha tancat el curs amb la bona sensació d’haver consolidat el seu model de combinar cites amb novel•listes catalans i sessions sobre novel•les estrangeres. En algun cas la tertúlia ha estat l’origen d’una posterior viatge per a visitar l’escenari de la novel•la. Va ser el cas del viatge a Istanbul arran de l’obra De part de la princesa morta. Enguany, abans de començar el curs que ve –durant el cap de setmana de l’onze de setembre- el grup de la tertúlia i tothom que ho desitgi viatjarà a Berlín.

Les tertúlies també han inspirat sortides més properes, com l’excursió
a Besalú per visitar els escenaris en els quals Martí Gironell va ambientar El pont dels jueus o l’expedició per veure la Barcelona de L’ombra del vent.

L’activitat compta amb un grup fidel tertulians que solen llegir-se l’obra dies abans. Entre habituals i eventuals, aquesta temporada han participat a les tertúlies 355 persones. Aquest curs, a més de Martí Gironell, ens han visitat Care Santos i Francesc Miralles –que van parlar del seu llibre El millor lloc del món és aquí mateix- i Gaspar Hernàndez, que tot i l’aparent paradoxa, va a venir a parlar d’El silenci.

Tant si es rep la visita de l’autor com si no, sempre hi ha un col•laborador que, de forma desinteressada, presenta l’escriptor i la novel•la i engega i modera la xerrada.Aquest any aquest paper l’ha exercit les següents persones: Quim Mateu, Enric Agustí, Assumpció Maresma, Montserrat Jordà, Ramon Vinyes, Teresa Montmany, Paquita Zaragoza, Cristina Valls, Lourdes Cazorla i Montserrat Fonoll.

* Moment de la tertúlia sobre El millor lloc del món és aquí mateix amb Santos i Miralles.
Foto: Quim Mateu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada