Facebook Flick Google RSS

dilluns, 14 de juny de 2010

La tertúlia més viatgera


La tertúlia literària ha tancat el curs amb la bona sensació d’haver consolidat el seu model de combinar cites amb novel•listes catalans i sessions sobre novel•les estrangeres. En algun cas la tertúlia ha estat l’origen d’una posterior viatge per a visitar l’escenari de la novel•la. Va ser el cas del viatge a Istanbul arran de l’obra De part de la princesa morta. Enguany, abans de començar el curs que ve –durant el cap de setmana de l’onze de setembre- el grup de la tertúlia i tothom que ho desitgi viatjarà a Berlín.

Les tertúlies també han inspirat sortides més properes, com l’excursió
a Besalú per visitar els escenaris en els quals Martí Gironell va ambientar El pont dels jueus o l’expedició per veure la Barcelona de L’ombra del vent.

L’activitat compta amb un grup fidel tertulians que solen llegir-se l’obra dies abans. Entre habituals i eventuals, aquesta temporada han participat a les tertúlies 355 persones. Aquest curs, a més de Martí Gironell, ens han visitat Care Santos i Francesc Miralles –que van parlar del seu llibre El millor lloc del món és aquí mateix- i Gaspar Hernàndez, que tot i l’aparent paradoxa, va a venir a parlar d’El silenci.

Tant si es rep la visita de l’autor com si no, sempre hi ha un col•laborador que, de forma desinteressada, presenta l’escriptor i la novel•la i engega i modera la xerrada.Aquest any aquest paper l’ha exercit les següents persones: Quim Mateu, Enric Agustí, Assumpció Maresma, Montserrat Jordà, Ramon Vinyes, Teresa Montmany, Paquita Zaragoza, Cristina Valls, Lourdes Cazorla i Montserrat Fonoll.

* Moment de la tertúlia sobre El millor lloc del món és aquí mateix amb Santos i Miralles.
Foto: Quim Mateu.

0 comentaris:

© 2014 Bibliom@renys | Distributed By Free Blogger Templates | WP Wildweblab converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.