dimarts, 8 de juny del 2010

Descobreix Berlín amb la biblioteca


Seguint la tradició iniciada amb el viatge a l’Alguer per celebrar el cinquantè aniversari i després de visitar Istanbul arran de la tertúlia al voltant del llibre De part de la princesa morta, la biblioteca P. Fidel Fita organitza un nou viatge. Aquesta vegada el destí serà Berlín i les dates són del dia 9 al 12 de setembre.

El viatge és obert a tots els arenyencs i recorrerà els racons més interessants de la capital alemanya. Visitar Berlín permet passejar per l’escenari d’episodis històrics com la persecució contra els jueus, la segona guerra mundial o la caiguda del mur.

Itinerari

L’expedició arenyenca arribarà a Berlín el dijous 9 de setembre al migdia i dinarà en un restaurant proper al barri jueu. En ben dinat farà un recorregut pels carrers d’aquest barri, considerat una de les zones bohèmies i chic de la ciutat. Després, el grup s’instal•larà a l’hotel i dues hores més tard l’expedició serà rebuda per una Delegació de la Generalitat de Catalunya a Alemanya.

Pel divendres dia 10 l’agenda és plena d’activitats. A les nou del matí s’iniciarà un recorregut pel Berlín Oriental i l’occidental: Alexanderplatz, el Mur, Avinguda Karl- Marx- Allee (arquitectura estalinista), el barri antic de Sant Nicolau, la catedral protestant, l’illa dels museus, l’avinguda Unter donin Limitin (sota els til•lers), el carrer comercial Friedrichstr, la plaça Gendarmenmarkt –una de les més boniques de lac ciutat-, l’església francesa d’influència barroca Französicher Dom, l’edifici neoclàssic Konzerthaus, la catedral catòlica Deutscher Dom, el monument a l’holocaust, la Porta de Brandenburg, el pas fronterer més popular, el Checkpoint Charlie, les restes del Mur de la vergonya, la nova estació Hauptbahnof, el nou recinte governamental amb el parlament, el parc Tiergarten, la columna de la victòria, les ambaixades, el fòrum cultural amb la filharmònica, l’arquitectura futurista del centre nou, l’avinguda imperial i comercial de final del segle XIX, la Kurfürstendamm, l’església mig enderrocada de construcció neo romànica Wilhelm Gedächtnis. A la una hi ha previst dinar.

A la tarda, es visitarà el Museu de Pergamon, dedicat a l’art antic i que compta amb un imponent altar hel•lènic que dóna nom a la instal•lació. Després, els expedicionaris faran una tertúlia literària sobre el llibre Berlín Alexanderplatz, d’Alfred Döblin, en un cafè proper al museu.

El dissabte de la diada, l’expedició visitarà els voltants de Berlín: Potsdam i el palau Sanssouci. Passarà per la zona residencial de Berlín i després pararà a Potsdam, per voltar pel Palau Cecília, on va tenir lloc la conferència de la coalició antihitleriana, on Stalin, Churchill i Truman van decidir el futur d’Alemanya. Després el grup arenyenc donarà un cop d’ull per fora al Palau Nou, construït per Frederic el Gran, i passejarà pels jardins fins arribar al palau Sanssouci, en el qual s’entrarà amb una visita guiada.

A la tarda els viatgers podran passejar pel barri antic de Potsdam, que té una bonic barri holandès del segle XVIII. A mitja tarda, l’autobús tornarà a l’hotel i a la nit, qui vulgui, podrà anar a veure una representació de La flauta màgica de Mozart a l’Òpera de Berlín.

El diumenge dia 12 qui vulgui podrà disposar del matí lliure o visitar la catedral, el parlament –que té una cúpula de cristall- els mercats i fer un trajecte en vaixell pel riu Spree. A les cinc de la tarda l’expedició es dirigirà.

L’organització tècnica és responsabilitat de Sakkara Viatges i comptarà amb Pep Quintana com a guia. Per a més informació no dubti en contactar amb la biblioteca.

* Imatge de plaça Gendarmenmarkt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada